Nu tar jag helg....

Bye bye jobbet. Nu går jag för dagen.
Ska iväg och träffa Tina och käka lite lunch och sen kolla efter kläder.

Solen skiner dessutom och det är helt underbart! Kan den här dagen bli bättre? hihi

Ha en underbar dag!


Sol och kallt

Brrrr... vad kallt det vara att cykla till jobbet. Vinden var riktigt kylig. Ett tag önskade jag att jag hade handskar på mig. Det är tur att solen skiner och att det är blå himmel... det kommer att bli en fin dag i alla fall.

I går var jag och Malin och träande efter jobbet. Det blev ett ganska tufft pass. (i våra ögon iaf) Vi började med 15 minuter cross och sen blev det bröst, rygg och axlar. Vi skulle även ha kört mage men jag hade knappt någon energi i kroppen på slutet och träningsvärk från onsdagens pass. Jag tar igen det ikväll med några extra situps.

Jag är noga med att jag ska äta mina planerade mål varje dag men i går hade jag glömt mitt mellanmål. Slarver!
Det känns så skönt att äntligen ha kommit igång med träningen på allvar. Helt underbart att ha någon att träna med. Någon som har samma visioner och drömmar som jag när det gäller vad man vill och hur man vill se ut. Jag tränar bäst när jag har någon som peppar mig. Om vi fortsätter i det här tempot så är jag säkert j*ligt snygg om 87 dagar, (i skrivande stund) när jag fyller 30 år.
Tack Malin för att du peppar mig!

Måste ju även tacka Tina för allt bra tips och trix du har gett mig för att få ut så mycket som möjligt i min träning. Hon är verkligen duktig och har kommit långt. Bra jobbat!
Tack bästa Tina för att du stöttar mig så mycket!

Det är en riktig fröjd att både väga och mäta mig. Nu har jag totalt minskat 25 cm runt midjan och 16 kg på lite mer än 1 år!
Så j*la stolt är jag över mig själv!

När jag kom hem så var det bara att börja med maten. Korvstroganoff med ris. Gott! Jag fick slappa i några minuter innan det var dags att börja baka. Kladdkaksmuffins. Jösses var krämiga och underbart goda dom blev. Man ska ha lite grädde och färska bär på dom. Jag hade inga färska bär så jag tinade upp några frysta blåbär. Men det var lika gott. I dag så ska mina kompisar på jobbet få prova. Dom får vara mina försökskaniner. hehe

Jag ska gå hem tidig från jobbet idag. Redan klockan 12 tänker jag stämpla ut. Jag ska möta upp Tina på stan och kolla om man kanske hittar något snyggt att ha på sig i morgon. Sen ska jag cykla till ÖB och inhandla lite papperstallrikar och bestik och sen hem till mamma och hjälpa henne inför festen.

Jag ska jobba på lite så att jag får något gjort idag. Inte många timmar kvar till helg!

Ha en underbar dag!


Tjohooo

Det är onsdag och bara två dagar kvar på den här arbetsveckan. Sweet!

Igår var jag och min storebror iväg och inhandlade mammas födelsedagspresent, nya utemöbler. Jätte fina möbler måste jag säga. Jag tror att mamma kommer älska dom. Hon fyller 60 år och fest blir det på lördag. Jag lägger upp en bild efter helgen när hon har fått dom. Vi passade på att planera lite inför festen. Vem som gör var, när och hur. Jag ska ta hand om all dukning och sen ska jag baka kladdkaksmuffins. 40 gäster blir det och den stora festen blir hemma hos mamma och pappa på lördag. Vi ska slå upp ett stort tält på baksidan... kan vara bra att ha om det skulle regna. Man får inte in 40 personer i huset.

Det kommer att bli en bra fest tror jag. Det viktiga är att mamma inte gör något och bara har trevligt med sin familj och vänner. Kommer hon in i köket så tänker jag sparka ut henne. haha Nu är det jag som bestämmer.

Jag och Malin var ut igår kväll på en tuff, rask promenad i en och en halv timme. Benen är fortfarande helt slut. Idag är det gymmet som ska få fint besök av oss. haha Armar, axlar, rygg och mage står på schemat.
Vill man vara fin, får man lida pin!

Ha en underbar dag!


God morgon

Jag kan inte fatta att jag verkligen kom upp i morse. Jag somnade inte förrän efter tolv, vaknade sen av att Patrik kom hem runt halv två tiden och igen vid halv fyra av att jag frös. 
Klockan gick igång kvart över 5. Usch vad trött jag var då!

Nu sitter jag på jobbet och har fått i mig en kopp kaffe. Det krävs nog minsta 2 koppar till innan jag vaknar till liv. haha

Dagen bjuder förhoppningsvis inte på några överraskningar. Jag orkar inte idag.

Jag ska försöka trycka i mig en macka nu och sen börja jobba lite. Skattedeklarationerna gör ju inte sig själva direkt.

Sen hoppas jag att jag får svar från något av alla jobben jag har sökt i två veckors tid nu. Nått napp borde jag väl få tycker man.

Ha en bra dag!


Helgen som varit

Den har varit fartfylld kan jag lova. I fredags kväll var vi ner ett gäng och bowlade på strike. Det gick ganska bra. Iaf sista serien för mig blev extra bra. 4 strikar i rad lyckades jag få in. Fan vad bra jag är!!!
Tyvärr så har strike fått för sig att dom ska ha sommartider så dom stänger kl 22. Fattar inte det men men... Vi gick iaf vidare till Å för lite mer vätska. När klockan var ett kände jag att det var dags att ta cykeln hem. Jag hade gått upp halv sex på morgonen så mina ögon ville inte hålla sig uppe.

Lite bilder blev det ju självklart: 


Lina & jag


En bild säger mer än ord... Vem är bäst?? JAG!


Per verkar må bra där mellan brudarna

På lördag morgon blev det en relativt tidig uppstigning. Jag och min kusin Hannah skulle ta bussen till Stockholm klockan halv elva. Lite stressad måste jag erkänna att jag var. Jag kom inte iväg hemifrån förrän kvart över tio. Jag cyklade som en idiot ner till stationen.
Vi kom fram till Stockholm när klockan var tolv. Vi hade inga direkta planer på vad vi skulle göra men vi bestämde oss att gå till skansen och kolla på lite djur. Varken Hannah eller jag kom ihåg när vi var där sist. Säkert 12-13 år sen...
Vi promenerade dit från cityterminalen. Det tog ungefär en timme. Det var en trevlig promenad. Strålande solsken och underbart vackert att gå längs vattnet och titta. Väl framme vid skansen så passade vi på att gå in och kolla på djuren. Jag blev dock lite förvånad att man först ska betala 110 kr för att komma in på skansen och sen ytterligare 80 kr för att se djuren. Varför har dom så? Ja ja.. det var värt varenda krona kan jag lova. Vi såg apor, ormar, alligatorer, hajar och mycket mer. Vi gick sen för att kolla på skandinaviska djur. Det är inte varje dag man ser vargar, björnar eller älgar. Satans vad stora dom är. Sen fick vi även se ett lo djur. Dom är annars väldigt skygga av sig men vi han se en innan den sprang och gömde sig.

Bilder? Självklart! Jag lägger dock inte upp alla... bara dom bästa.
 Snygga brillor eller hur? haha


Det blåste lite. Hannah framför slottet

Lite djur på skansen (bilderna är klickbara)
      

Vi bad en kille ta kort och få med den fina utsikten.... det lyckades han inte med riktigt men man ser lite

När vi hade gått runt på skansen i två timmar tog vi en promenad in till city igen och shoppade lite. Jag passade på att gå in på Louis Vitton och kollade lite. Det är ju inte varje dag man får chansen att kolla på äkta, dyra handväskor. Butiken var som ett museum... dom hade till och med vakter. Snacka om säkerhet.

Vidare in mot dom lite billigare butikerna. Dom som man har råd att shoppa i så att säga. Jag hittade en jätte fin rosa/orange klänning på bikbok och ett linne. Rea såklart. Me like!!!
In till Gina för att kolla vad dom hade. Det är ju ett annat sortiment än vad vi har i stan så min tanke var att något hittar man säkert.... och det gjorde jag.
Klänningen som jag vill ha på bröllopet fanns där. Den har varit slut i Västerås ett tag och dom sa att den skulle inte komma in igen. Men i Stockholm fanns den. När jag provade den första gången så provade jag en 44 som satt bra.... den fanns bara i 42 i Stockholm men jag tänkte att jag kan ju prova. Jag vet att jag har gått ner några kilon sen sist. DEN PASSADE!!!!!!!

Snacka om jag blev glad. haha Helt underbart! Bilder kommer senare på hur den ser ut.

Vi tog tåget hem vid sju tiden och väl hemma så var det bara att duscha och byta om snabbt. Vi skulle iväg till Lina och festa lite. Jag var kanske inte på direkt festa humör men det blev en trevlig kväll. Efter Lina gick vi vidare till Bishop och tog en öl/vin och sen cyklade vi hem. Det var ganska skönt att gå och sova efter en sån lång dag. Jag räknade ut att jag gick i totalt 6 timmar.... det är ett under att jag inte hade mer ont i fötterna efter det.

Nu ikväll så har jag sökt 4 jobb. Min anställning på ICA går ut om två veckor och det kan ju vara en bra idé att få ett nytt jobb så fort som möjligt. Jag känner inte för att gå arbetslös. Så håll tummarna för mig nu.

Jag har även lekt bilmekaniker idag. Det var lite olja i bilen och Patrik var duktig och köpte olja igår men han hade inte fyllt på. Så när jag åkte över till mamma tidigare ikväll så började bilen hacka. Jag frågade mammas granne om det kunde bli så när det inte är så mycket olja kvar och ja, så kan det bli. Så upp med motorhuven och sen var det bara att fylla på. Jag kände mig faktiskt lite duktig. Jag och bilar går liksom inte ihop. hehe

Nä nu måste jag verkligen sova. Jag ska upp kvart över 5 i morgon bitti.

Sov gott!


Bowling ikväll

Snart ska vi ner till Strike och bowla lite. Jag hade ju tänkt bio först men när jag kollade om det fanns några biljetter kvar så fanns det bara 20 kvar. Jag vill inte sitta längst fram i salongen. Får så j*lva ont i nacken då.

Jag pratade lite med Tina och bestämde oss för bowling ist. Det kommer bli riktigt kul.

I dag har jag även investerat i ett par nya crocker jeans, svarta. Dom passar ganska perfekt och jag får snygg rumpa i dom. hehe
Det är inte ofta jag köper jeans för 500 spänn men nu när jag äntligen har råd så passar man på. Louise var med mig som smakråd. Jag hatar verkligen att shoppa själv. Tack vännen!

Det blev även en ny handväska och en ny plånbok. Jag tyckte att jag var värd det.

Nu ska jag dra.

Ha en underbar kväll!


Regn och rusk..

Satans vad det regnade igår. Några minuter efter att jag hade kommit hem från jobbet så började vräka ner och inte slutade det heller. Vi hade gjort planer med Evelina, Adde och Masen att vi skulle gå ut och käka på Grekiska Kolgrillen. Det blev taxi ner eftersom det regnade så j*la mycket. När vi kom hem runt halv elva så var det uppehåll i några minuter för att sen börja igen. Sen regnade det hela natten.
Fast det är ganska skönt att somna när man hör regnet utanför fönstret. Kan till och med vara lite romantiskt.

Det var tur att det inte regnade när jag cyklade till jobbet klockan 6. Det hade varit jobbigt. sitta på jobbet som en blöt katt är kanske inte det roligaste. hehe

I går var jag och tränade. Det blev bara 10 minuter rodd, axlar och rygg. Det var så mycket folk men det är väl nått man får ta när man tränar så sent som vi gjorde. Nu är det vila hela helgen och sen kör vi igen på måndag.
3 dagar i veckan ska det bli på gymmet och sen ska vi klämma in spåret en eller två dagar i veckan. Det beror lite på hur den aktuella veckan ser ut.

Vågen visade förövrigt -1,5 kg i söndags. Det känns så bra. Klänningen (det är en tunika men jag är kort så det blir som en klänning på mig) som jag har på mig i dag sitter helt underbart bra nu. Sista jag hade den så såg det ut som att jag var gravid. När jag kollar på mig själv i spegeln nu så blir jag inte lika äcklad som förut. Sakta men säkert blir det bättre. Snart kan jag berätta hur mycket jag väger.

Jag måste börja kolla på lite jobb i helgen. Mitt vikariat på ICA går ut om 3 veckor. Det finns en stor chans att det blir förlängt med en vecka, kanske till och med två. Jag vill gärna vara kvar men jag vet att jag måste söka annat så att det är klart om det inte öppnas något här.

Någon som behöver en redovisningsekonom? Hör av er!

Helgen är äntligen här. Vi har inte gjort så mycket planer förutom att jag ska åka till Stockholm med min kusin Hannah på lördag. Vi hade tänkt att vi skulle stanna kvar på kvällen och gå ut på krogen och sen sova hos Louise... problemet är bara att Louise är hemma i Västerås just nu, så det gick ju inte så bra då. Sånt är livet.

Jag ska kolla med Patrik om han vill gå på bio ikväll. Jag vill se Public Enemies men Johnny Depp. Den verkar riktigt bra.

Pricis i skrivande stund så kom min gamla vän Åsa förbi mig. Hon städar här på jobbet nu under sommaren. Det var kul att se henne, det var väldigt länge sen.

Nä, nu är det dags att fortsätta jobba.
Ha en bra dag i regnet!!


Trög torsdag

Den här dagen har verkligen gått sakta. Även fast det finns mycket att göra på jobbet så går timmarna väldigt sakta fram... det nästan att man blir tokig. Jag måste jobba in lite idag också, ligger 2 timmar minus på flexen. Jag vill ite avsluta en vecka med allt för mycket minus.... det blir så jobbigt att jobba in det sen. Näsa fredag ska jag vara jobba halv dag så jag måste jobba i minst 5 timmar. Hur ska jag hinna fixa det. Får väl köra från klockan 6 på morgonen till klockan 16 måndag till torsdag för att det ska kunna gå ihop.

I dag efter jobbet ska jag och Malin iväg och träna. Armar, axlar och rygg blir det. Även magen ska få sig en omgång. Trevligt!
Kvällen blir ganska lugn, tänkte gå och sova tidigt så att man kommer upp i morgon bitti.
Jag måste vara på jobbet klockan 6... bara måste.

Nu ska jag fortsätta jobba.


Det här blev bättre...

Tryck F5 för att uppdatera om ni inte ser headern!

Designen som jag hade fixat häromdagen fungerade inte på alla webbläsare.. speciellt inte på explorer 7 som vi har på jobbet. Helt värdelöst tyckter jag och gjorde en helt ny design ist.

Vad tycks???

Det tog ett bra tag att få till headern men jag är nöjd. Det finns självklart en massa saker som ska justeras men det orkar jag inte göra just nu.

I går var jag och Mailn och tränade. Anna var också med men hon har ett eget program som en vän till henne har gjort. Vi körde ett rejält benpass och lite mage. Det var så skönt. I dag är det tänkt att vi ska ut i spåret och gå 1 mil.... men eftersom min snutt kommer hem idag från Riga, så väljer jag att ställa in.
Jag vill heller vara hemma och mysa med snutten.
Vi ska träna igen på torsdag och då är det armar, axlar och rygg som står på tur att få sig en omgång. hehe

Fortsätta jobba lite kanske?!? 


Sovit dåligt...

Jag är van att alltid somna brevid min älskling och att alltid vakna vid hans sida. Då kan ni tänka er vilka problem jag hade i natt och i morse när han inte var där. Jag kunde inte somna.... sist jag kollade på klockan så var den kvart i ett. När klockan sen ringde tio över fem så var jag inte direkt pigg.

Jag saknar min snutt!  Jag vill att han kommer hem.... NU!!!!!!

En natt till... sen är han hemma hos mig och jag kommer inte att släppa honom ur mina armar. Jag kommer att krama sönder honom. haha

I dag ska jag träna efter jobbet. Jag har lyckas fått med mig Mailn från jobbet. Det kommer bli super.

Jag upptäckte precis att min design inte verkar funka här på jobbet. Ser ni den??
Jag får lösa det senare.  Nu är det dags att jobba lite.


Solo i 3 dagar....

I dag åkte hela gänget till Riga. Alla utom lilla jag.... tråkigt men inget att göra åt det. Jag har ingen semester i sommar så jag får snällt vara hemma och hålla ställningarna Jag hoppas dom får en trevlig resa iaf.

Helgen har varit ganska fartfylld kan jag lova. I fredags kväll var vi till Tina och Per och drack lite vin och umgicks lite. Det var väl tänkt från början att dom skulle planera semestern men det gick inte så bra. Vi fick för oss att vi skulle spela TP och det slutade med att Eve somnade, Per blev tjurig för att han inte fick som han ville och sen gick även Tina och la sig. Kvar satt jag och Patrik och spelade själva.

I lördags åkte vi ut till björnön med Micke, Emilia och lilla Meya. Det var en riktigt trevlig dag. Tyvärr så ville inte solen vara framme hela tiden.

På kvällen sen så var det fest ute i Kalvudden. Det ligger efter Enhagen och precis vid vattnet. Det var Oskar som hade styrt upp det för han har nyligen fyllt år. Vi var inte med förra året när han fyllde 25 så vi passade på. Det kom ingen ambulans i år men som vanligt var det folk som inte kunde behärska sig och det var några glasrutor, stolar och säkert andra saker som gick sönder.

Suck är det enda jag kan säga.
Det är tråkigt att folk alltid ska förstöra för andra.
Här ställer Oskars föräldrar upp och lånar ut sitt hus och så kommer dom hem till en massa stök och trasiga fönster. Det är inte snällt!

Vi hade iaf trevligt. Tack Oskar!!

Bilder från helgen kan jag bjuda på:

   

Oskar hade lite problem med sin båt och blev bogserad av Adde
   

Alla är fortfarande relativt nyktra men....
   

... det blir alltid värre framåt natten
      

Adde har fler bilder som jag ska sno så fort han kommer tillbaka från Riga.

Nu ska jag ta hand om tvätten sen slappa lite i soffan.


PS: Vad tycker ni om den nya designen då? Jag har inte gjort den själv men några detaljer ska jag försöka att fixa till själv.

Tjohooooo

Nu tänker jag sluta jobba för den här veckan. Sweet!!!!!
Jag ska cykla ner till löga och möta upp Emilia med sin lilla prinsessa Meya och försöka få lite färg.

Ha en super bra dag!!


God morgon solstrålar!

I natt fick jag äntligen sova i mitt sovrum. Vi fick inte in sängen förrän klockan var efter elva och jag var bara tvungen att skruva ihop mitt nya sängbord.... envis som man är. När klockan var runt halv tolv kröp jag ner under täcket och det var helt underbart. Ett helt nytt rum! Mysigt!!!!
Patrik har fått i uppdrag att skruva ihop resten nu på morgonen och sen ska ha städa hela lägenheten.
Nu kanske ni tycker att jag är lite elak som inte hjälper till men han är den enda av sina vänner som har semester och han måste ju göra nått. Han kan ju inte sitta hemma och spela xbox hela dagen. hehe

Jag riktigt känner hur mina djälvulshorn växer... hahahahaha

Helgen är äntligen här och idag efter jobbet ska jag ner till löga och sola lite. Planerna för morgondagen är inte bestämda än. Det hänger mest på hur vädret ska bli. Kanske ska träna i morgon bitti?!?! Kan behövas, jag skulle ha tränat igår men det blev inte så... sovrummet gick före.
Dålig sömn= ingen energi.

Nä, ska man jobba vidare kanske? Jag har lite som måste göras idag.

Ha en underbar dag i solen!!


Tack och godnatt

Bristen på sömn visar sig som bara f*n nu. Jag missar enkla saker som annars bara går av sig själv.... Hjärnan har liksom stängt av sig på något sätt.

Pratade nyss med Patrik och han berättade att sovrummet snart är klart. Sen är det off till IKEA och köpa byrå.
Det blir en del att städa innan vi ställer in allt men det går fort när man är två. Sweet!!!

Nu tänker jag gå hem från jobbet... orkar inte mer idag.


Äntligen!!!!

Idag blir vi klara med sovrummet. Illern kommer och sätter upp dom sista tapetvåderna. När jag komemr hem från jobbet ska vi åka iväg till IKEA och köpa en eller två byråar och en hylla och sen så kan jag äntligen få sova i mitt sovrum.
 
Den här svartbruna byrån Malm från IKEA vill Patrik ha..... Den kan ha få om jag får sängborden som matchar. hehe




Det ska bli ssssåååååå skönt! Att sova i vardagsrummet har inte varit det bästa för min sömn. Jag sover så oerhört dåligt och det börjar verkligen märkas. Eftersom Patrik har semester så är inte han trött vid tio, halv elva som är är utan vill kolla på tv eller spela xbox.  Vilket då gör att jag inte kan sova.  Ska man upp halv 6 så vill man gärna få sova minst 7 timmar iaf... jag har typ fått 5-6 timmar per natt dom senaste dagarna.
Ni kan ju tänka er hur trött jag är..... plus att det syns.

Ha en bra dag!


Är det ok om jag skryter lite??

Det tänker jag göra oavsett vad ni tycker. hehe

När jag pratade med mamma tidigare idag så sa hon att jag skulle läsa Måns Zelmerlöws blogg. Där fanns det nämligen några bilder från när han skulle flyga till en spelning. Och piloten var inte vem som helst..... utan min pappa!
Måns hade tagit kort precis när dom hade landat och den "lånar" jag från honom. Hoppas det är oki Måns?!?!?! Tack!


Min kära far står i mitten =)

Alla som känner mig väl vet att min pappa är pilot på sin fritid och att han även har haft ett eget plan... men tyvärr så slog finanskrisen till hårt mot alla småföretagre i sverige och planet lämnades tillbaka till banken. Det var oerhört tråkigt men det hindrar inte pappa från att göra det han älskar mest. Att flyga.

Det är lite coolt att han får äran att flyga kändisar. Får träffa så många artister som jag gillar. Det bästa är också att dom gillar min pappa och ber att få flyga med honom många gånger om.

Det gör mig väldigt stolt över min far!

Just  nu så har jag hällt upp ett glas vin och kollar på firadet av kronprinsessan Victoria. Idag fyller hon 32 år och för första gången fick även hennes blivande man Daniel vara med. Han sitter så fint brevid henne. Dom är verkligen söta ihop.

Grattis kronprinsessan Victoria!




Ska man bli orolig nu?

Världshälsoorganisationen kom igår ut med nyheten att svininfluensan inte kan hejdas.... shit. Det gör att man bli lite orolig. Vi i Sverige har förskonats något (ta i träd) och jag är glad att vi inte ska åka utomlands nu under sommaren men det dröjer nog inte länge förrän svininfluensan knackar på dörren.

VLT:
Den världsomfattande epidemin av svininfluensan går inte längre att hejda. Alla länder måste få tillgång till vaccin, säger en chef vid Världshälsoorganisationen (WHO).

De senaste dödsfallen i den så kallade svininfluensan A/H1N1 rapporterades på måndagen från Storbritannien, Thailand och Filippinerna. I Saudiarabien stängde myndigheterna en internationell skola sedan 20 elever insjuknat.

Marie-Paul Kieny, chef för WHO:s vaccinforskning, sade att ett vaccin mot svininfluensan bör vara klart redan i september och att alla länder måste vara redo att skydda sig.

Överst på listan över de grupper som måste skyddas är sjukvårdspersonal, sade hon. Och även om alla länder får göra sina egna prioriteringar, bör gravida kvinnor och alla över sex månaders ålder med kroniska hälsoproblem få gå före i kön, sade hon.

I synnerhet måste barn vaccineras eftersom de anses sprida viruset snabbare, inte minst i skolmiljöerna, sade Kieny.

Hittills har över 90 000 fall av A/H1N1 rapporterats över hela världen och fram till förra veckan hade 429 människor avlidit enligt WHO.

Även om de flesta fallen har varit lindriga, visade en studie som publicerades på måndagen att viruset orsakar större skador på lungorna än vanliga säsongsmässiga influensavirus. Enligt studien uppvisar A/H1N1-viruset "obehagliga" likheter med det virus som låg bakom spanska sjukan; den pandemi som 1918-19 dödade mellan 50 och 100 miljoner människor, varav cirka 38 000 i Sverige.

Aftonbladet:

Enligt en prognos kommer över 400 000 svenskar att smittas av svininfluensa i höst även om vaccineringen kommer igång snabbt.

I värsta fall kan fler än fem miljoner svenskar drabbas.

Smittskyddsinstitutet har tillsammans med Socialstyrelsen gjort en simulering där Sveriges befolkning kopplats samman till ett enda stort socialt nätverk med hjälp av registerdata från Statistiska centralbyrån (SCB), skriver Dagens Nyheter. Institutet har räknat med fyra möjliga scenarier, där vaccineringen kommer igång snabbt eller sent och där smittspridningen är mild eller mer aggressiv.

Snabb vaccinering mildrar spridningen

Med snabb vaccinering och mild spridning kommer fler än 436 000 svenskar att smittas av svininfluensan enligt simuleringen. Om smittspridningen blir mer aggressiv och om vaccineringen kommer igång senare, kommer drygt fem miljoner svenskar att drabbas.

20-40 procent kan smittas

En vanlig influensasäsong smittas 2-15 procent av befolkningen, beroende på typ av virus. Eftersom svininfluensan är helt ny kan 20-40 procent smittas om vi inte vaccineras oss.



Som sagt, ska man börja bli orolig nu???


En skön måndag

Det är nog det bästa sättet att beskriva dagen. Jobbet flöt på i en jämn takt och just i dag märkte jag inte av att nästan alla har gått på semester.. det märks nog lite senare i veckan när jag upptäcker hur mycket jag egentligen har att göra.

När jag kom hem från jobbet slappade jag lite framför tvn innan det var dags att laga mat. Efter maten tvingade jag med Patrik till ikea. Vi ska köpa ny byrå till sovrummet och efter mycket om och men så får Patrik som han vill... en svart byrå. Men han får damma den själv. Vill han ha svart så får han damma också. Jag vill ha en bokhylla där inne som jag kan ha alla mina böcker i... vi fick ganska många från Patriks mormor och morfar när dom gick bort i höstas.
Vi ska prata ihop oss lite och mäta sen får vi se hur det blir.

Efter det åkte vi ner till hamnen och köpte mjukglass. Det var första gången jag var där nere bland dom nya husen och vi gick över till Lillåudden. Det är riktgt fint där.. mysig att gå runt och titta ut på mälaren.
Passade på att fota lite också.









Vi hade riktigt mysigt. Skönt att det bara var vi två... så härligt så!!!

Nu har jag bäddat ner mig i sängen, som för övrigt fortfarande står kvar i vardagsrummet. Ville inte ställa in den i sovrummet förrän allt är klart där inne.
Det är dags att sova lite. Min arbetskamrat Sanna ska ringa och väcka mig i morgon bitti. Jag ska vara på jobbet kl 6 har jag bestämt. Ska försöka jobba lite så att man kan gå hem tidigt på fredag.

God natt. Dröm söta drömmar!


Helgen...

Har varit riktigt bra. Fredagen var lugn och skön. Jag var iväg och klippte mig efter jobbet. Lite mer kortklippt och snyggar. Jag är super nöjd!

På kvällen spacklade vi det sista och målade taket i sovrummet. Efter en ganska tuff vecka på jobbet så var jag helt slut och somnade innan elva. Det var riktigt skönt att få sova mer än 7 timmar.
Efter en välförtjänt sov morgon i lördags så målade jag ett sista lager tackfärg för att sen åka i väg till systemet för att inhandla kvällen dricka.

Jag hade gjort planer med mamma och min kusin Hannah från england. Hon är här över sommaren och det var nog första gången jag fick chansen att se vem min lilla kusin är. Vi hade riktigt trevligt. Jag gjorde slingor på mamma och sen åt vi kräftor. Tidigt kräftpremiär.. hehe. mumis

Efter att jag hade satt Hannah på bussen hem till framor så gick jag vidare till bill & bob för att möta upp Tina och Anne-lie. Var där i en timme innan jag kände att det var dags att åka hem. Kände mig nästan lite gammal.. hahahahaha

Lite bilder från helgen:
 
Min nya frisyr!


Jag och kusin Hannah


Kräftpremiär!!! Mumis


Tina & Anne-Lie

Just nu så håller Patrik och Illern på att tapetsera sovrummet. Vi blev lite irriterade när vi upptäckte att vi har köpt för lite rullar. Eller rättare sagt... att tjejen på Flügger Färg hade räknat så j-la fel. Vet man om att det är mönster passning på tapeterna så måst man har mer tapeter än normal. Jag tycket väl själv att det lät lite när vi beställde 5 rullar. Man litar ju på att säljaren vet vad hon gör. Så nu är det en vägg som inte kommer att bli klar i dag... Typiskt!

Vi ska iaf ställa in sängen i kväll... kan vara skönt att komma tllbaka till sovrummet. Det kommer att underlätta i morgon bitti om inte annat. Jag ska upp kl 6 och Patrik har semester. Jag vill inte att han ska vakna av mig. Lite snäll är jag faktiskt ibland. haha

Nu ska jag kolla till hur det går. Ha en underbar kväll!


Projekt 4 av 5

Nu är vi igång och renoverar igen. Denna gång är det sovrummet och vi ska tapetsera, inte måla. Två kvällar har vi rivit ner lös tapet och idag ska vi spakla på de ställen som det behövs. Patriks kompis Illern ställer så snällt upp och hjälper oss med själva tapetseringen. Det är riktigt bra.. för varken jag eller Patrik är speciellt duktiga på att tapetsera.
Det är väl klart i början av nästa vecka skulle jag tro.
Jag lovar att lägga upp lite före och efter bilder så fort det är klart. =)

Sen har vi bara ett rum kvar som behöver renoveras. Köket... Lite nya vitvaror, nya luckor och nya tapeter. Men det får vi ta när jag har fått fast jobb. Det kommer inte att bli billigt. Ny kyl och frys kostar tyvärr ganska mycket, iaf dom jag vill ha. Garderoben (6 kvm) ska också få sig upp litet lyft men sånt fixar man på en dag.


Till något helt annat. Alli funkar som det ska. Vågen visade -2 kg i måndags. Jag måste erkänna att jag blev förvånad... Det funkar! hihi
Träningen har trappats upp och nästa vecka, om det inte regnar allt för mycket, så ska jag även ut i spåret och springa 2-3 dagar. Jag brukar inte springa, det är jobbigt för knäna att springa med den tunga vikt som jag bär på men jag ska kämpa. Övning ger färdighet. Eller hur?


Nu ska jag fortsätta jobba. Det är lite mycket att göra just nu....


Vilket åsk väder!

Jösses vad det har dundrat nu under kvällen. Det har blixtrat som bara sjutton.
Det var tur att vi inte åkte ner till stan för att kolla på Power meet. Vi hade blivit ganska blöta skulle jag tro. hehe

I dag efter jobbet så mötte jag upp mamma på stan. Jag shoppade ett par vita capribyxor och ett par skjorts. Sen blev det även en ny mobil... min funkar inte riktigt som den ska. Den fick smaka på snö i vintras och sen dess har den funkat lite så där. Jag skaffade mig en SonyEricsson C903.

Snygg va?!?

Jag har inte hunnit testa den så mycket än... men jag ska leka så mycket jag bara kan under helgen.

Nu ska jag sparka ut alla människor som är här och gå och lägga mig.

Puss & kram


Det gick fort...

Det tog inte lång tid innan någon kommenterade mitt val att börja med alli. Jag måste säga att det är intressant att vittna om hur vissa saker engagerar folk. Träning och kost engarerar mycket.
Jag pekar inte ut någon nu... eller jo, på ett sätt gör jag det Jag fick en kommentar som jag var tvungen att ta bort, den var så kränkande och ett direkt påhopp mot mig.

Till dig som inte vågar skriva ditt namn: Visa att du är en man/kvinna. Det är bara löjligt och patetiskt att vara anonym. Om du känner mig personligen så tycker jag att du ska ta upp mobilen och ringa till mig och säga vad du tycker istället för att gå via en blogg och dessutom vara anonym!

Det finns några saker jag vill klargöra:
Jag motionerar som jag brukar dvs minst 3 mil varje vecka är jag ute och går och jag är på gymmet 2 dagar i veckan.
Jag äter samma suna kost som innan och äter 4 gånger om dagen.


Jag behöver bara en liten skjuss på vägen.. Det vore även kul om jag kan få lite stöttning. Det är väl inte så mycket begärt.
Det är tur att jag är en starkare person nu än vad jag var för 1 år sen.

Jag vill, jag kan, jag ska!

Puss & kram


Nya tag, ny utmaning

Sorry att jag inte har bloggat på ett tag men det har varit full fart och inte rikitgt haft tid. Men nu är jag tillbaka och lovar att bättra mig. =)

Nu har jag fått energi att ta nya tag i min vikt.
I några veckor har jag funderat på att prova Alli, ett reseptfritt läkemeldel för viktminskning. Det är dyrt men jag har hört är att det funkar. Man kan ju alltid testa. Vad förlorar man på det? Inget! Jag började i måndags.


Alli är inte ett miralkelpiller som får en att gå ner i vikt, det är en viktminskningskapsel med ett stödprogram. Alli hjälper dig att öka din viktminskning med 50% jämfört med enbart diet. Det fungerar genom att hindra omkring en fjärdedel av fettet i en måltid från att tas upp av kroppen. För varje 2 kg som du minskar från enbart kosten kan alli göra att du minskar ytterligare 1 kg.
Det viktigaste är att man äter en kost med låg kalori- och fettinnehåll.

Man tar en kapsel tre gånger om dagen i samband med måltider - innan, under eller upp till en timme efter varje måltid.

För att få ut mesta möjliga av alli-programmet och klara av att nå din målvikt, måste du äta en kalorireducerad, fettsnål kost och motionera mera.


Biverkningar? Självklart finns det biverkningar.

Alli hindrar några av din kropps enzymer att smälta ungefär en fjärdedel av fettet du äter. Fettet kan då inte tas upp och passerar istället naturligt ut ur kroppen i din avföring, utan att bidra till att du går upp i vikt. Varje alli-kapsel påverkar en måltid, men om du äter för mycket fett, ökar du risken för kostrelaterade biverkningar, inklusive fet eller oljig avföring, lös, mjuk avföring, plötsligt behov av toalettbesök och gaser med eller utan oljig utsöndring.
Och vem fan vill få det???

Jag följer alla kostråd till fullo för inte inte ens risker att vara i närheten av att kunna få några kostrelaterade biverkningar.

Jag hoppas att det funkar. Det lär jag märka när jag ska väga mig på söndag.

Nu ska jag jobba vidare.

Puss & kram