En rolig helg

Helgen var både galen och rolig. I fredags var jag på after work med tjejerna. Det var länge sen jag hade så kul.
På lördagen var jag på markanden med mamma. Det fanns mycket att titta på men jag nöjde mig med att köpa bröd. Så nu har jag så det räcker i några veckor. hehe

På kvällen så åkte jag hem till Anne-Lie. Det var riktigt trevligt måste jag säga. Efter några glas vin så åkte kameran fram och det blev många galna bilder och videos. Anne-Lie ska skicka över bilderna till mig så jag kan lägga upp dom här på bloggen.
Vi gick sen vidare till Circus. Det var helt ok ställe men det var för mycket folk på för liten yta. Jag fick i mig lite för mycket vin och tog en taxi hem runt halv två tiden. Jag somnade innan huvudet träffade kudden. haha

Söndagen var inte den roligaste. Vaknade med världens huvudvärk, vilket är ganska normalt efter en vild kväll. Det blev en dag lugn dag... hehe
Vi var iväg och hyrde film "Låt den rätte komma in". Den var bra, inte så bra som jag trodde men det funkade. 

I dag har jag suttit i telefon nästan hela dagen. Ringt runt till företag där jag har sökt jobb och kollat hur det går. Det var bara en som sa att jag hade gått vidare till nästa gallring, alla andra sa "vi har ännu inte påbörjat processen men återkommer snart". Börjar bli trött på det svaret.

Jag fick iaf ett glädjande besked i dag. Media Markt i Örebro gillade min ansökan och ska ringa om 2-3 dagar för en telefonintervju. Jippi!!!
Håller tummarna nu. Jag har ju erfarenhet från branchen... 4 år på Siba har gjort att jag kan ganska mycket om elektronik som är användbar även på ekonomisidan.

I kväll ska jag göra lite popcorn... från och med i morgon så blir det inge popcorn på 30 dagar. Så i kväll tänker jag moffa i mig. hehe

Nu ska jag sätta på mig mysbyxor och slänga mig i soffan.


Tack för en trevlig kväll!

Tack Eve, Anna, Tina och Anneli för en trevlig kväll på bluemoon.
Det var ju som sagt länge sen jag var där.... och jag hade sååååå tråkigt då. Men ikväll hade jag jävligt kul!

Tack!

Nu ska jag mysa med min älskling. grrrr


Välkommen till träningsvärk AB - hur kan jag hjälpa till?

Satans vad ont jag har i benen och rumpan... men samtidigt känns det skönt. I går blev det 1 ½ timme ben på gymmet och sen cyklade jag till Hälla fram och tillbaka. Bra jobbat tycker jag!

I dag blev det gymmet igen, tredje dagen i rad. Rygg och mage stod på schemat + 30 minuter powerwalk på löpbandet. Efter att ha legat sjuk i en vecka så börjar konditionen att komma tillbaka. Det är ju den som försvinner först när man slutar träna. Styrkan i musklerna är som det ska vara och jag känner hur jag blir starkare hela tiden.

Jag ska mäta mig på måndag och se om något har förändrats och också för att förbereda inför tisdagen. Då börjar min 30 day challange. Jag är mentalt förbered och både viljan och motivationen finns där.
Det ska bli skönt att komma igång.

I kväll ska jag till bluemoon bar med tjejerna. Duojag spelar och det vill man inte missa. Jag har inte varit på krogen på 1 år.... så det ska bli spännande.
Sist jag var ut så var jag på just bluemoon bar och lyssnade på just Duojag... jag var nykter och det var ett helvete. När man är nykter så ser man allt på att annat sätt... och lukten ska vi inte prata om. En blandning av alkohol, svett och fis. urk

Så idag tänker jag inte vara nykter. Nej nej... vin ska drickas innan jag kliver in där.

Nu ska jag göra lunch och sen söka lite fler jobb.

Ha en underbar fredag!


Jag gjorde ett misstag...

Vid förra riksdagsvalet så gjorde jag ett misstag när jag röstade på Moderaterna. Dom lovade nya och fler jobb, fler utbildningsplatser och att göra det bättre för de som har det som svårast, arbetslösa och långtidssjukskrivna.

Hur i hela helvetet kunde jag gå på det? Vad den borgliga regeringen har gjort är att bara göra saker värre. Nu är det 1 år kvar till val och då "erkänner" dom att dom har gjort fel och öppnar plånboken.

Jag läser Aftonbladet varje dag och jag tänker lägga in en artikel som Lena Mellin har i dag som beskriver läget ganska bra:

Om ett år är det val.

Mer än en halv miljon människor kommer att gå utan jobb.

Därför öppnar regeringen plånboken och storsatsar på tillfälliga krisjobb.

Den 19 september nästa år avgörs om statsministern även i fortsättningen kommer att heta Fredrik Reinfeldt (M). Eller om utmanaren Mona Sahlin (S) tar över.

Den borgerliga alliansen vann förra valet på jobben. De skulle minska utanförskapet, lovade de sina väljare. De som stod utanför arbetsmarknaden skulle bli färre.

Men så kommer det inte att bli. I kölvattnet av den dramatiska, globala konjunkturnedgången sopas nära 300 000 jobb i Sverige bort. Som litet, och mycket exportberoende land, drabbas vi särskilt hårt.

Regeringen har hittills ställt sig ganska kallsinnig till oppositionens krav på fler utbildningsplatser och fler arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Man har sagt att det varit för tidigt. Att man måste vara säker på att det blir rätt. Att det gäller att vara försiktig med statens pengar.


Men i går kom reträtten. Regeringen tog ett djupt tag i plånboken och fiskade fram 8,4 miljarder. Pengarna ska under 2010 och 2011 satsas på sammanlagt 77 000 nya utbildningsplatser och krisjobb i Arbetsförmedlingens regi.

Regeringens nya strategi kan beskrivas som en kovändning. Eller ett erkännande av att läget på arbetsmarknaden är mycket, mycket kritiskt.


Under andra kvartalet i år gick 454 000 arbetslösa. 116 000 eller 34 procent fler än under samma period förra året.

Enligt Arbetsförmedlingen ser det ännu dystrare ut nästa år. I genomsnitt kommer 539 000 personer, eller över 11 procent av den arbetsföra befolkningen, gå utan jobb. 2011 ökar arbetslösheten ytterligare för att året därpå börja sjunka.


1994 förlorade den dåvarande borgerliga regeringen, ledd av Carl Bildt (M), makten. De viktigaste orsakerna var massarbetslöshet, hysteriska sparpaket och statsfinanser i total oordning.

Den här regeringen tänker inte göra om samma misstag. Flera av de tyngsta statsråden, bland andra Anders Borg (M) och Maud Olofsson (C) var politiskt anställda tjänstemän i dåvarande regeringskansliet. Bildt och Mats Odell (KD) var statsråd redan då. De har lärt sig läxan.

Värt att notera är att regeringar oberoende av politisk uppfattning tar till samma metod mot massarbetslöshet. Under och efter andra världskriget hette det AK-jobb, nödhjälpsarbeten i den statliga arbetslöshetskommissonens regi. Betalningen var 75 procent av en grovarbetarlön.

Senare kom beredskapsjobben, tillfälliga jobb för att överbrygga konjunktursvängningar.

Reinfeldts version heter "Lyft" men är ungefär samma sak. Lägre betald sysselsättning för att man inte ska sagga ihop alldeles av att gå arbetslös för länge.
Lena Mellin


Man kan ju bara hoppas att det hjälper och att det inte är försent.
Själv så skulle jag gärna ge Reinfelt och Borg en stor spark i arslet och be dom gå i mina skor i en månad så att dom får se hur den verkliga världen ser ut. Hur det känns att inte ha något jobb eller några pengar. Jag tror att dom skulle behöva det. 
En annan sak som också stör mig otroligt mycket är att när Gotlands landhövding fick sparken från sitt jobb så fick hon behålla sin lön på 80 000 kronor i månaden! VAD FAN!!!!!!!!!!!!!!
Jag får inte ens någon a-kassa och den där kossan får behålla sin lön fast hon fått sparken!?! Det är ju bara ren idioti. Jag tycker att det är förjävligt och jag är inte den ända som tycker det. 

Nä du Reinfeldt... jag tycker att din tid är över. Du har inte gjort ett skit för att behålla samhället på en jämn nivå.. du har bara tänkt på dina "kollegor" så att dom har det bra och du har totalt skitit i alla oss andra. Det är dags för dig att gå!

Så.. då har jag spytt galla över regeringen. Nu ska jag iväg till gymmet och slita lite idag igen. Sen ska jag till Emilia och gulla med Meya.

Ha en underbar dag!

 


Första dagen i resten av mitt liv

Jag trodde att det skulle vara skönt att vara arbetslös i någon eller några veckor men kunde jag ha mer fel. Jag är bara inne på min andra dag och tycker redan att det är värdelöst.

I går var jag ner till arbetsförmedlingen för att aktivera mig. Jag fick veta exakt vad dom nya a-kassa reglerna gör för skada. Jo jag skrev skada.
Förr så kunde man gå från skola till sommarjobb för att sen få a-kassa.... men så är det inte nu.

I dom nya arbetsvillkoren från 1 juli 2009 så står det:
"För både grundbelopp och inkomstrelaterad ersättning gäller att du måste uppfylla ett arbetsvillkor. Det betyder att du under de senaste 12 månaderna innan du blev arbetslös måste ha arbetat minst 80 timmar i månaden i minst 6 månader eller minst 480 timmar fördelat på 6 sammanhängande månaders arbete."

Vilket betyder att jag som har gått från skola till sommarjobb får ingen arbetslöshetsersättning.
På frågan: Vad gör jag då? Fick jag svaret: Gå till socialen!
Hur jävla kul är det på en skala??? Jag står på halva lägenheten vilket automatiskt gör att jag får ingen hjälp därifrån.

Lätt panik och en enorm depression la sig över mig när jag gick från arbetsförmedlingen.
Vad ska jag göra? Hur ska jag kunna leva? Hur ska jag betala mina räkningar?
Tankarna flög runt i huvudet så mycket att jag till slut fick ont i huvudet.

I dag har dock paniken lagt sin och min kämparglöd börjar lätt brinna. Jag ska ta mig upp från det här. Jag ska göra allt i min makt för att hitta ett jobb. Tyvärr så måste jag också inse att jag måste i värsta fall ta jobb jag inte vill ha men just nu finns det inget val. Men jag ska kämpa för att få ett jobb som jag vill ha och som jag trivs med.

Jag kommer att behöva all hjälp jag kan få... så snälla vänner, fråga runt bland era vänner, bekanta och familj om någon kommer att behöva en ekonom inom snar framtid.
Jag skulle uppskatta det.

Nu ska jag ta hand om tvätten och sen ta en powerwalk.


Party!

I kväll ska vi till Louise som har fyllt 25 år. Hon bor annars i stockholm men ska ha sin fest hemma hos sina förlädrar. Det kommer nog att bli en riktigt rolig fest.

Jag och mamma var i väg och handlade i dag. IKEA, ICA Maxi, Sytembolaget och Intersport fick ett besök av oss.
Jag är på jakt efter ett par bra löpar dojor. Patrik ska hjälpa till och sponsra mig, ett par riktigt bra dojor är ju inte direkt billiga.
När vi klev in på Intersport så bad jag att få hjälp med vad man ska tänka på när man köper skor och vad man ska tänka på när man springer. Killen som hjälpte mig visste verkligen allt det fanns att veta om löpning och skor. Jag fick mycket bra tips och vi hittade ett par skor som passade mig. 690:- på kampanj, 1000:- ordinarie. Nice!!
Nu ska jag bara få Patrik att hosta upp pengarna.

Jag kan ju passa på och berätta om en lite grej jag ska göra i september. Jag ska göra en "30 day challange" med start den 1 september.

Under 30 dagar ska jag:
äta sunt och regelbundet (mer än jag brukar)
motionera mer, börja med promenader sen löpning
träna på gym 4-5 dagar i vecka minst 1 ½ timme

Jag får inte:
äta godis, snaks, skräpmat, popcorn, kakor, bullar eller nått sånt.
ingen alkohol
ingen läsk

Ska bli kul och se vad som händer och om jag klara det. Vad tror ni?
Det kommer att bli jobbigt och mitt största problem är att jag burkar ge upp ganska fort. Men nu jävlar... jag ska fixa det!
Jag måste bara förbereda mig mentalt... funkar det inte mentalt så får jag snart problem.

Varför ska jag nu göra en sån här grej undrar ni säkert? För att det ska bli kul att få en riktig utmaning, bara bli bättre och bättre. Den stor utmaningen kommer sen i vår. Då ska jag springa vårruset och jag tänker springa hela sträckan.
Det är målet!

Nu ska jag leta fram något att ha på mig.

Ha en trevlig kväll!


Kan man stanna klockan?

Varje gång jag tittar på klockan så blir jag bara mer och mer ledsen. Det är min sista dag på ica och det känns overkligt. Jag har varit här i nästa 11 månader, om man räknar med all parktik och förra sommarens vikariat. Jag har blivit välkommen som en i gruppen och jag trivs med alla. Vissa har jag till och med blivit riktigt goda vänner med.

Sanna: Kommer att sakna att höra ditt skratt varje dag.
Kerstin och Yvonne: Tack för all hjälp och ert tålamod under både praktik och under sommaren. Frågar hellre än gång för mycket .. hihi
Sabina: Du är en riktigt bra chef. Den bästa jag har haft!


Sen får jag ju inte glömma alla KA, KR och RAS. Tack för allt och jag hoppas att ni får en bra höst. (jag skiver inte alla namn men ni vet vilka ni är)

Att lämna alla är inte kul. Jag kommer troligtvis inte att komma tillbaka heller. Självklart så håller jag tummarna att det poppar upp en tjänst som jag kan få inom dom närmaste veckorna men det är inte så troligt. Man kan inte trolla fram vad som helst.

Nu ska jag göra dom sista skattedeklarationerna innan det är dags att ta farväl.


Då så....

Idag var jag tillbaka till jobbet efter 2 dagars sjudom. Det var ganska tungt att vara hemma under min sista vecka här på ica men men. Det är ju som tur är inte så ofta som man är sjuk.

Lite uppdatering om hur det gick igår. Patrik tog hand om både disken OCH matlagningen. Plus poäng!
Duktigt älskling!

Idag är det min näst sista dag på ica. Om jag fick bestämma så skulle jag stanna klockan. Jag vill inte sluta. Jag gillar det här stället, det jag gör och självklart mina underbara kollegor. Jag vill inte men tyvärr så måste jag sluta.
Det kommer nog att bli lite jobbigt i morgon.

Vi tjejer ska gå ut och äta lunch. Även Sanna som är ledig kommer in. Det var riktigt kul att hon ville komma på min sista dag.

Sist i kväll så säger jag bara en sak:


19.19!!!!!
Världsrekord igen!
Usain Bolt från Jamaica! Fan va bra han är!!!

2 världsrekord under samma VM.
Först 100 meter då blev det 9,58. 11 hundradelar bättre än hans förra världsrekord från OS förra året.
Sen nu ikväll, 200 meter på 19,19.

Hur bra kan han bli? Hur kommer det att se ut nästa år?
Jag blir så fascinerad av såna personer som bara kommer till en tävling eller egentligen vad som helst och bara levererar.
Helt otroligt.

Undrar om jag själv kommer att kunna göra så en dag? Jag blir inspirerad måste jag säga. 

Nu ska jag kolla hur det går för de svenska killarna i tio kamp, sen är det dags för sängen.




Mår bättre idag

Febern är helt borta och jag har mer enegi idag. I morgon ska jag tillbaka till jobbet och göra mina två sista dagar.

På något sätt så känns det inte som att jag har varit sjuk. Mat måste fortfarande lagas och disk måste diskas. Jag har ju inte direkt fått nån hjälp. Inte haft någon som har sett till att jag har fått vatten eller sånt.

Ja, jag klagar... och det har jag rätt till!

När killar är sjuka så måste man kolla till dom var femte minut för att se så att dom "fortfarande lever". Dom håller ju på att dö när dom är förkylda men när vi tjejer är sjuka så får vi så fint hålla koll på oss själva.

Patrik har alltid varit super gullig när jag har varit sjuk men inte den här gången. Igår var han knappt hemma och jag fick snällt ställa mig och laga mat till honom efter han hade tränat och sen självklart ta hand om disken.
Idag är det samma visa. Ingen mjölk eller yoghurt fanns det hemma och tanken slog aldrig honom att åka förbi ica och handla på vägen hem från jobbet. Så medans han låg och latade sig i hängmattan så gick jag iväg och handlade.

Kanske inte så mycket att klaga på men det tänker jag göra iaf. Han sa att han skulle ta hand om disken i kväll... vi får se om han gör det. Om inte så tänker jag låta disken få ligga tills han tar hand om den. Det ska bli kul att se. hehe

Nu ska jag kolla hur det går med potatisen.

Ha en underbar dag!


Ligger hemma sjuk

I går slog förkylningen till. När jag vaknade på morgonen så var jag dunder förkyld och tjock i halsen. Jag funderade både två och tre gånger om jag verkligen skulle gå till jobbet och bestämde mig till slut att jag skulle göra det.
Det blev en lång dag....
Jag hade varit iväg med mormor till hörselcentralen på förmiddagen på ett informationsmöte inför sin hörapparat som hon snart ska få. Mötet tog två timmar och jag kom inte till jobbet förrän halv ett.
Vilket då betydde att jag var tvungen att jobba sent. När klockan var tio över åtta stämplade jag ut och var hemma runt fem över halv nio.
Hela eftermiddagen var jobbig. Jag hade gömt min nässpray hemma så jag hade lite problem att andas ett tag. Jag var täppt i båda näsborrarna. Suck

I natt hade jag feberfrossa och det kändes som att jag höll på att hosta sönder mina lungor. Valet var ganska självklart när jag vaknade, jag skulle stanna hemma från jobbet.
Det är ju typiskt... jag har hållit mig frisk hela sommaren och när jag äntligen får förlängt en vecka så blir jag sjuk.
Trött jag blir! ggrrrr

Tyvärr så kan man inte styra hur kroppen fungerar och det är bara att gilla läget. Jag hoppas att jag bara behöver vara hemma idag och mår tillräckligt bra för att kunna jobba i morgon.

Jag har min bisolvon hostmedicin, min nezeril nässpray och en stor rulle med papper i närheten. Jag måste bara fylla på min flaska med vatten. Sen kan jag ligga i soffan och återhämta mig.

Helgen var riktigt lugn. Fredagen spenderades hemma med film och cola. I lördags var jag och Partik iväg och provkörde nya KIA Cee´d.
Min bror har precis köpt en sån bil och vi båda blev helt sålda. Riktigt skön bil att köra. Men vi har inte råd just nu att köpa en ny bil men vi drömmer.
På kvällen gick vi till Bellmans och åt en god middag. Dom har bättre mat nu än vad dom hade för ett år sen. Dit ska jag gå igen. Jag tog en fläskfilétoast och Partik en klassisk pepparbiff. Och jag drack cola till maten.
Jag hade lovat mig själv en vit helg och så blev det.

Sen gick vi på bio. Public Enemies blev det.
 
Jag kan verkligen rekommendera den. Det fanns inte en enda "död tid", jag var fångad hela filmen. Johnny Depp var lika sexig som vanligt. grr

Nu ska jag hämta mer vatten sen är det snart dags för Johan Wissman att springa kval på 400 meter i friidrotts VM.

Ha en bra dag!


Film, popcorn och cola

Så ser min kväll ut. Sweet!!!

Jag mår bättre nu än vad jag gjorde inatt och idag på jobbet. Hade en sån jävla magknip. Det kändes som att någon tryckte in en kniv i magen och vred om. Det visade sig vara något annat som jag inte vill gå in på. En fin tjej skriver inte sånt. Ett litet mirakel piller och sen mådde jag bättre.

Just nu kollar jag på The Island som går på kanal 5.Jag har sett den en gång tidigare och jag kommer inte ihåg så mycket. Men bra är den. =)
 

Patrik jobbar sent den här veckan. Jag gillar inte när han gör det... sanknar honom ganska mycket, speciellt på fredagen. Jag hoppas att han får sluta tidigare.... jag vill kramas.

Planerna för helgen är.... INGA. Jag tänker inte göra något speciellt utan bara vara.
Helt vit ska jag se till att den är också... Jag vill inte festa eller nått sånt. Jag vill bara gå runt i mjukisbyxor hela helgen.

Bara vara. Det ska bli så skönt.

Nu ska jag återgå till filmen. Ha en trevlig kväll!


Älska mig....

Se mig för här är jag
låt mig få komma nära
till era hjärtan så som den jag är
den jag försöker vara
ge mig min morgondag
min enda önskan nu och här
älska mig för den jag är

Se fjärlisvinges slag
i alla himmlar fara
se alla ögon
blinka stjärneljus
låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är

Låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är
Se fjärlisvinges slag
i alla himmlar fara
se alla ögon
blinka stjärneljus
låt livet komma nära
se mig för här är jag
min ENDA längtan nu och här
älska mig för den jag är

Min ända längtan nu och här
älska mig för den jag är

Tjohoooo!!!

Min chef Sabina kan trolla!
Hon har fixat att jag får vara kvar en vecka till!

Gud vad skönt!
Tack Sabina!!

Det måste firas! hehe

Ni kanske tycker att jag är konstig men en vecka gör mycket för mig. Mer pengar i plånboken och mindre beskymmer nästa månad. Förhoppningsvis så har jag kanske fått höra något om alla jobb jag har sökt. Jag vill gärna på något nytt i början av september, slippa stressen över att vara arbetslös. Det är mer påfrestade än vad många tror.

Nu ska jag springa iväg med Sanna och fixa lite lunch till henne.

Ha en underbar dag!


Får jag gå och sova nu??

Jag fattar inte... jag är helt slut. Jag har varit trött hela dagen.
Redan när jag kom hem från jobbet vid fem tiden ville jag gå och lägga mig. Vågar nästan inte ens titta på sängen.... jag ska försöka hålla mig vaken till senast tio. Då vet jag att jag får mina timmar. Får jag för många så kommer jag fortfarande vara trött i morgon. 

Dagen har gått riktigt sakta. Min chef Sabina gör just nu allt för att jag ska få vara kvar en vecka till. En av tjejerna är fortfarande sjukskriven och jag behövs men det är svårt. Det är anställningstopp och det är väl inte så mycket man kan göra åt det.

I morgon ska jag till mamma på kvällen och äta pannkakor. Jag ska ta med mig korten från bröllopet så att dom får se hur vackert det var.

Nu ska jag ta mig en kvällsmacka och sen fortsätta slappa i soffan.


Stockholm, bröllop och sol

I helgen var jag och Patrik i Stockholm. Vi var bjudna till Patriks kusin Ann-Sofies bröllop. Hon gifte sig i lördags med sin amerikanska pojkvänn, Jonathan, sen 5 år tillbaka.
Vi började med att hälsa på Anders och Veronica i Sollentuna på fredagen. Dom flyttade nyligen in i en enplans radhus i Häggvik. Vi grillade och hade riktigt trevligt. Jag var helt slut när klockan var runt elva och jag slockande på bara någon minut.


Grillpojkarna... fast det slutade med att det var jag söm skötte grillningen.

På lördagen var det uppstigning vid tio tiden. Anders och Veronica hade dukat upp en rejäl frukost ute på altanen. Solen sken och himmlen var blå. Dagen kunde inte börja bättre!
När vi hade gjort oss i ordning och fått på oss festkläderna bar iväg till Stockholm city och hotell Hilton. Där mötte vi upp Patriks föräldrar. Vårat rum var inte klart så vi fick ställa in våra väskor i deras rum.

Efter lite mingel i lobbyn så tog vi en chartrad buss ut till Nacka kyrka och till själva bröllopet.
Vigseln var helt på engelska men psalmerna och de sånger som solisten sjöng var på svenska.
Allt var riktigt romantiskt och brudparet riktigt stålade av lycka.


Nacka kyrka




Ann-Sofie och Jonathan Cox

Efter vigseln åkte vi med bussen till Skansen och hade en drink uppe på Oscarsterassen, innan vi promenade upp till Högloftet där festen var.


Mor och son Karlsson


Brudparet anlände med häst och vagn.

Under middagen hölls det en massa tal, alla på engelska så klart. Man fick veta mycket om både Ann-Sofie och Jonathan som man inte visste. Det blev mycket skratt.

När dansen kom igång var det soul train och linedance fullt ut. Helt galet kul!

Sen var det dags för dom amerikanska traditionerna. Brudens strumpeband skulle tas av av brudgummen och sen kastas till alla (ogifta?) killarna. En av de amerikanska killarna tog den.



Brudbuketten skulle även den kastas till de ogifta tjejerna. Den tjej som fångar buketten ska, enligt amerikansk tradition, gifta sig inom ett år.


"Är ni beredda???"

Kan ni gissa vem som tog den??????


JAG!!!

hehe.. Precis innan slog Patrik vad med en amerkan att jag skulle ta den. Som att han visste hur mycket jag ville ha buketten.

Så då blir det bröllop om ett år......
Nja, jag tror nog inte det. Patrik har inte visat att han vill gifta sig med mig och jag tänker inte tvinga honom. Att tjata funkar inte, det är nästan som att tvinga någon till att göra något dom inte vill.
Vill han inte så behöver han inte. That´s it!
Men drömma kan man göra. Alla tjejer.. eller nästan alla, drömmer om att få ha den underbart vackra vita kläningen.

Nåja.. Bröllopet var riktigt roligt och jag tackar Ann-Sofie och Jonathan för att vi fick komma och all lycka i framtiden.

Nu vill jag passa på att välkomna den nya medlemen i familjen. Som jag har skrivit tidigare så blev Patrik morbror i tisdags förra veckan. Jag och Partik tog en promenad till önsta gryta och hem till Helena Och Johan för att träffa lilla Gabriel i söndags när vi hade kommit hem från Stockholm.


Visst är han söt??

Nu återgår vi till dagsläget. Jag har inte hört något om jobbet jag som jag var på intervju i förra veckan. Skit också men det går fler tåg. Jag söker minst 4 jobb om dagen och någon nappar säkert. Jag ser fram emot lite ledighet.. även fast den är obetald. Få en chans att andas lite och hämta krafter för att klara hösten.

Nu ska jag slappa lite i soffan innan det är dags för sängen.

Ha det bra!!


Fredag och helgen är här

Det kommer att bli en toppen helg. Det vet jag redan nu. Efter jobbet idag så åker jag och Patrik till Stockholm för att träffa Patriks barndomskompis Anders och han tjej (som jag tyvärr fortfarande har tappat bort namnet på hehe). Vi går nog ut och äter något gott och bara umgås hela kvällen.

På lördag ska vi gå på Patriks kusin AnnSofies bröllop. Hon har i många år bott i USA och ska nu gifta sig med sin amerikanska pojkvän Jonathan. Det är riktigt kul. Dom passar så bra ihop, så söta!
Det ska bli interssant och roligt att få träffa hans familj och vänner. Då får jag äntligen prata engelska. Det är ju inte varje dag man får göra det.
Det verkar även som att vädergudarna är på våran sida, det ska vara strålande solsken och 24 grader varmt. Kan det bli bättre?!?

Bröllopsfesten kommer att vara på Skansen i Stockholm. AnnSofies styvpappa, Patriks morbror, hade skickat ut ett mail till alla där han rekomenderade bekväma skor då det blir lite att gå.
Sagt som gjort, jag var ut igår och hittade ett par jätte snygga svarta sandaler med svarta stenar. Helt ville jag ha ett par vita så att det passar min rosa klänning men men. Jag ska bara ha dom medans vi går till festen, sen åker ett par vita pumps på.

Jag får mobilblogga i morgon och lägga in en bild.

Anställningsinterjvuen som jag var på i onsdag gick bra. Företaget som behövder en redovisningsassistent är ett litet företag med ca 20 anställda och ligger centralt i Stockholm. Tjejen som intervjuvade mig var super trevlig och jag hoppas nu att dom ringer snart. Hon sa att hon skulle höra av sig senast måndag om jag gick vidare till nästa, då får jag isf träffa VD på det företaget.
Håller tummarna! Hoppas ni fortfrande gör det också?!?!

Jobba vidare nu.


Åh vad nervös jag börjar bli!

Nu sitter jag på tåget till stockholm. I morse ringde en tjej från Staffup, ett bemanningsföretag i stockholm. Jag skickade in en ansökan till dom igår ang en tjänst som redovisningsassistent och hon var jätte intresserad av att träffa mig. Det var lite kort varsel, men vi bokade en tid idag kl 15. Som sagt, nu börjar jag bli nervös. Det är tur att jag träffade Dennis på tåget. Då slipper jag tänka för mycket på intervjuen. Återkommer ikväll med info om hur det gick. Håll tummarna för mig. Puss & kram

Svaret jag inte vill ha, men ändå redan visste...

Jag får inte vara kvar på ICA. Det blir ingen förlängning. Jag som så gärna vill vara kvar... fan vad tråkigt.
Nästa fredag, den 14 augusti slutar jag. Innerst inne så visste jag att jag inte skulle få vara kvar eftersom det inte finns några lediga tjänster men hoppet fanns där hela tiden. Jobb jakten pågår för fullt. Jag vill absolut INTE vara arbetslös. För det suger enormt.

Efter träningen i går satt jag hela kvällen och sökte jobb. Det blev totalt bara 6 jobb men jag ska fortsätta i dag. Någon måste ju nappa tycker man. Jag ska ringa Emmy på Proffice i dag och kolla om hon kanske har något åt mig. Jag gjorde ett bra intryck när jag var hos henne i juni.
Jag tänkter inte ge upp, jag ska ha ett nytt jobb senast september.

Vägra vara arbetslös!

Idag är det vilodag från träningen. Skönt! Kroppen behöver lite tid att hämta sig efter 3 intensiva dagar på gymmet. I går blev det 30 minuter på löpbandet och mage. Kände mig lite mör i kroppen i morse och det blir väl värre framåt dagen skulle jag tror. hehe

Patriks syster Helena och hennes man Johan blev föräldrar i går kl 17,35. En liten pojke som är 49 cm lång och väger 3375 g. Helena ringde halv tio för att berätta den roliga nyheten. Tyvärr så var inte Patrik hemma och hon kunde inte ringa till mobil från sjukhuset. Jag fick fullmakt att ringa och berätta den glada nyheten för morbror Patrik. Vi får se när vi kan komma och se på den lilla pojken som ännu inte har ett namn.

Grattis Helena & Johan!!

Nu ska jag kolla om det finns något att göra på jobbet.

Ha en bra dag!


Fullt upp

Helgen har varit ganska full. I fredags efter jobbet gick jag ner till stan och mötte upp Tina. Vi gick runt och kollade i lite butiker innan vi käkade lunch på Choy´s Garden. Jag passade på att köpa nya träningsbyxor. Hittade ett par sköna byxor på NewYorker som passade bra. Jag kunde till min förvåning gå ner en storlek. Yeah! Alltid lika kul när man upptäcker att man kan he en mindre storlek. Systemet fick även ett besök innan jag cyklade över till mamma.
Där höll dom på att sätta upp ett tält men vinden hade tagit tag i taket och knäckt alla stänger.
Skit kvalité måste jag säga. Vi löste tält problemet med att åka i väg till ÖB och köpte två stycken partytält. Systemet fick ännu ett besök sen på kvällen innan jag åkte hem. All alkohol till festen skulle inhandlas... det blev ganska mycket. Vi packade bilen full. hehe
Kvällen sen blev oerhört lugn. Patrik åkte iväg till Per och Tina och festade lite medans jag var hemma och kollade på film och sen gick jag och la mig tidigt.

Lördag morgon passade vi på att mysa lite. Det kunde behövas efter en vecka där vi knappt har träffats något. Det enda som saknades var frukost på sängen. hihi

Patrik sjussade sen iväg mig till mamma där vi började plocka fram stolar och gjorde rent dom. När klockan var två orkade jag inte vänta på att grabbarna skulle komma och ställa upp partytälten så då gjorde jag det.

Ha Ha jag kan också!
Jag har också anlag för att bygga tält! Världens största plockepin kan jag lova. Tre tält blev det till slut. Bord och stolar ställdes upp, dukar på och sen var det klart. Min bror Patrik och hans tjej Maria hade gjort all sallad och dom höll på med det medans jag fixade borden. Jag hade kökstjänst hela festen sen. Mamma fick inte vara i köket.

Tjugo i fem fick jag äntligen byta om till lite mer festliga kläder. Stressade som bara sjutton var jag. Men jag hann.

Festen blev jätte lyckad. Alla hade trevligt och mamma blev nöjd med allt. När vi gav henne dom nya utemöblerna så förstod hon inte först att det var hennes men när vi sa det så blev hon rörd till tårar såg jag. Kul att hon gillade dom.

Vi cyklade hem runt halv tre tiden på natten, förbi Milles för en hamburgare och sen stupa i säng halv fyra. Jag sov som ett barn.
Bilder från festen lägger jag upp i kväll.

På söndagen åkte vi över för att plocka ner allt och städa. Det var bara jag och Patrik som var där och hjälpte till men vi har ett bra teamwork så vi var klara på lite mer en 1 timme. Skönt att det inte var så mycket att städa. Vi plockade mycket på kvällen.
Det var helt underbart väder så vi bestämde att åka till björnön och bada.... men det var skit kallt i vattnet så det blev inte mycket bada. brrrrr nä, mist 22 grader i vattnet ska det vara för att jag ska njuta.

I går var jag och Malin iväg och tränade efter jobbet. 40 minuter benpass blev det. Inte så mycket men vad gör man när dom stänger kl 17. Det blev intensivt och det känns kan jag lova och idag är det dags igen. Armar och mage blir det. Man måste ligga i om man ska bli fin.

Patrik lyckades få två extra dagar semester och åker iväg med Adde, Peter och Per idag till Addes stuga. Skönt för honom då. Själv måste man slava men jag har snart semester. Jag slutar på ica nästa fredag och idag får jag veta om jag får någon vecka förlängning. Hoppas.

Håll tummarna för mig!

Ha en bra dag!