Jag kan andas!

I dag kan jag andas utan problem... hihi. Jag är inte lika täppt i näsan längre. Alla piller, näspray och vicks börjar ge resultat.

Nu ska jag iväg till skolan för att träffa Jessica och Lina. Vi ska göra klart grupparbetet i redovisningskursen. Förhoppningsvis så blir vi klara snabbt... Jag hade tänkt träffa Madde i dag på stan och fika.

Ha en bra dag!

 

Känner mig lite bättre

I dag mår jag bättre. Febern är borta men förkylningen sitter fast. Det kommer nog ta ett tag innan jag får bort den.

I går däremot mådde jag inge bra. 38 graders feber, rivjärn i halsen och ont i hela kroppen. Men jag var tvungen att ta mig upp ur soffan och ta hand om disken från gårdagen och sen laga mat. Patrik ville ha mat när han kom från hockeyn.... och snäll som jag är gjorde det åt honom.
Men tror ni att han var snäll och tog hand om disken efter eller??????? Nej då... han gick in och satte sig vid datorn. Det är tacken man får. Snacka om att inte visa respekt för mig som är sjuk. Blev ganska arg igår... det sitter tyvärr kvar nu också. Jag får prata med honom när han kommer hem. Det är inte den rätta dagen att vara sura på varandra.

I dag är det våran förlovningsdag.  
Det är 3 år sen vi drog med oss Micke och Emilia till Newcastle, England, för att byta ringar.
På båten hem så spelade bandet en låt enbart för oss.... sen dess är det "vår" låt.

Frankie Valli - Can´t take my eyes of you.


You're just too good to be true.
Can't take my eyes off you.
You'd be like Heaven to touch.
I wanna hold you so much.
At long last love has arrived
And I thank God I'm alive.
You're just too good to be true.
Can't take my eyes off you.

Pardon the way that I stare.
There's nothing else to compare.
The sight of you leaves me weak.
There are no words left to speak,
But if you feel like I feel,
Please let me know that it's real.
You're just too good to be true.
Can't take my eyes off you.

I love you, baby,
And if it's quite alright,
I need you, baby,
To warm a lonely night.
I love you, baby.
Trust in me when I say:
Oh, pretty baby,
Don't bring me down, I pray.
Oh, pretty baby, now that I found you, stay
And let me love you, baby.
Let me love you.

You're just too good to be true.
Can't take my eyes off you.
You'd be like Heaven to touch.
I wanna hold you so much.
At long last love has arrived
And I thank God I'm alive.
You're just too good to be true.
Can't take my eyes off you.

I love you, baby,
And if it's quite alright,
I need you, baby,
To warm a lonely night.
I love you, baby.
Trust in me when I say:
Oh, pretty baby,
Don't bring me down, I pray.
Oh, pretty baby, now that I found you, stay


  

Lördag

I går vade det min morfars begravning. Den var vacker och lugn. Musiken gick i folkviseton då min morfar älskade folkmusik. Några bekanta ställde även upp och spelade dragspel under fikat.
Efter det så samlades vi hemma hos mormor och käkade lite mat. På kvällen sen kom Matte över för att testa min wii... det blev rikigt kul.
Jag passade på att spöa Patrik i boxning.  hehehe... jag är bäst!!!
 

I morse däremot var det inte lika kul när ja gvaknade. Det kändes som att jag hade ett rivjärn i halsen och förkylning som heter duga. Det är inte den bästa dagen att vara sjuk på.... Jag och Patrik hade bestämt att vi skulle fira vår förlovningsdag i dag (den är på måndag annars) men det är inte kul att gå ut när man inte mår så bra. Vi ska styra upp något här hemma ist.. lite ost och kex kan jag nog trolla fram. Vi har även kvar champagne flaskan jag fick som "tack för hjälpen" på Bisters bröllop förra året.

Det blir nog en bra kväll.  Nu ska jag fixa lite.

 
 

Usch...

Vad tråkigt det är med räkningar. Med en liten extra peng från ICA så såg det ganska underbart ut på kontot.... men sen betaldes det en massa räkningar och skatteverket ville ha pengar också och nu är det inte lika kul att kolla på kontot.
Lite pengar kan jag iaf lägga undan den här månaden också.

Min nintendo WII som jag spara till är inte långt borta nu....   
Jag har pengar till själva konsolen och nu även en extra handkontroll. Det blir en härlig födelsedagspresent nästa månad.

I dag är jag ledig eller rättare sagt, min helg har börjat. Det blir nog lugnt. Morfras begravning i morgon. På lördag ska vi kanske fira vår förlovningsdag..   den är egentligen på måndag men då sitter Patrik i möte på kvällen.
Jag har lämnat över planeringen till Patrik. Jag blir så trött på att höra "jag vet inte" när jag frågar vad han vill göra eller om han har några förslag.
De senaste 3 åren så är det typ jag som har gjort allt så jag tycker att han kan göra något.
Nästa månad så har vi även varit tillsammans i 5 år. Tiden verkligen springer fram. Kan inte fatta att det gått 5 år....

TINA: Vi har kännt varandra i 5 år nu. hihi

Jag ska strax åka ner till stan och träffa Madde.  Jag ska leta efter en svart klänning till begravningen och sen sucka mig fram genom fina kläder som jag vill ha men inte får köpa. Men det gör inte så mycket. Jag har hela garderoben full med kläder som jag kämpar för att komma i.
Det går framåt.    

Sen hem och fortsätta med all renskrivning av skolanteckningar... Det underlättar att plugga till prov om man ser vad man har skrivit.

I kväll ska jag fixa handbuketter till begravningen. Vi har valt att göra dom själva så blir det mer personligt, lite mer terapiarbete. Jag har även erbjudit mig att göra handbuketterna till Patriks morfras begravning i oktober. Vi får se hur dom vill ha det.

Nu ska jag göra mig i ordning.

Ha en underbar dag!

 




Terapiarbete?

I går köpte jag 20 stycken vackra vita och aprikosa rosor på ICA Menyn nere på stan. 30:- för 10-pack..... riktigt billigt. Dom är jätte vackra och lucktar helt underbart. Tanken var först att jag bara skulle slå ihop allt till en stor rosbukett men sen bestämde jag mig för att göra en uppsättning istället.
Det är lite av ett terapiarbete... man kan verkligen försvinna i sina tankar när man håller på.
 


Nå... vad tycks? Jag önskar att jag hade fler blommor att jobba med, då hade den blivit större och mer fyllig.
Jag är iaf nöjd.

Dags att sova lite.... det är skola i morgon. 

 

Born to fly



Så skönt låt.... en klar favorit!


  


I mitt nästa liv

I det här livet är jag kvinna. I mitt nästa liv skulle jag vilja bli björn.
När man är björn måste man gå i ide. Man måste bara sova i sex månader.
Jag skulle kunna leva med det.
 
Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat.
Jag skulle kunna leva med det också.
 
När man är en björnhona så föder man sina ungar ( som är valnötsstora) i sömnen. När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna, gulliga, kramgoa björnungar.
Jag skulle absolut kunna leva med det.
 
När man är björnmamma vet alla att man menar allvar. Man klappar till vem som helst som stör ens ungar. När ungarna blir irriterande klappar man till dom med.
Jag skulle defenitivt kunna leva med det.
 
Om man är björn FÖRUTSÄTTER ens partner att man vaknar med en morrning. Han FÖRUTSÄTTER att man har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett.
Japp.... jag blir björn!!


Skönt...

Helgen har varit helt underbar och alkoholfri.... Min första vita helg på väldigt länge. Det känns riktigt skönt. Kroppen behövder vara borta från alkoholen ett tag så den kan återhämta sig efter sommarens fester. Det har varit något varje helg.... Jag vill inte veta hur min lever mår. urk

Jag var i väg till Bellevue i går och spelade badminton med Patrik. Det var riktigt kul. Det här måste jag göra fler gånger. Jag var bättre än jag trodde att jag skulle vara. Det var inte så svårt, bara lite.... men satans vilken träningsvärk jag har i armen och benen i dag då.
Patrik är ju bättre än mig så han behövde inte anstränga sig lika mycket, han stod mest still medans jag kutade runt som en yr höra.
Det måste ha sett riktigt roligt ut.  

Efter vi hade spelat och duschat så åkte vi till siba för att hämta min dator som varit på verstaden. Dom ficktillbaka den ganska fort.... verkstaden hade inte fixat allt fel. Så nu får jag vänta i 2 veckor till. Suck säger jag bara. Det är iof inte hela världen men man tycker ju att dom ska fixa allt på en gång. Det är väl det man betalar för eller hur?

På kvällen så kom Kristin över och kollade på film. Vi kollade på Kung Fu Panda, den var riktigt rolig.
Sen blev det riktig tjejfilm, Enchanted.

Åh den är så mysig och underbar. Jag kan kolla på den hur många gånger som helst..... så romantisk.

Patrik var ut med grabbarna. Han kom hem runt halv tre, full som ett ägg och somnade i soffan. Han kom in och la sig sen runt 6 tiden på morgonen.
Jag väckte honom kl 10... han skulle ha varit nere vid hamnen då och träffat sin pappa. Dom hade bestämt att dom skulle åka ut med båten och fiska. En timme senare kunde jag köra ner honom..... han var fortfarande full. Jag förstår inte hur han tänker ibland. Vet man att man ska upp tidigt morgonen efter då tar man det lugnt med drickadet... eller hur?

Fast det kanske bara är jag som tänker så. Eller hur tänker ni?

Nu håller jag på och tvättar lite. Börjar ta slut på strumpor och tröjor. Senare ska vi till Patriks föräldrar och äta lite. Det ska bli kul. Jag har inte träffat dom sen den helgen min morfar gick bort.

Hur har er helg varit? Gjort något kul?

 

 


Lördag...

Jaha, då var det lördag igen. I går var jag hos mormor efter skolan. Jag lagade mat åt henne och såg även till att hon har mat under helgen. En kille från begravningsbyrån kom och gjorde pratade med oss om boupptäckningen.... gud va mycket man måste hålla redan på när det gäller sin parterns ekonomi, tillgångar och ev skulder. Och sen ska vi inte prata om marknadsvärden på hus, hur räkningar har betalats och hur mycket pengar som finns på konton och kontant.

Vi kolla de även på testamentet. Om morfars barn godkänner det så får mormor bo kvar i orubbat bo men dom kan även kräva sin laglott, men jag tror nog att mormor kommer försöka att köpa ut grabbarna så fort som möjligt... så blir vi av med dom. Ja ja det gick bra i alla fall. Jag blev väldigt imponerad över att se vilken ordning hon har med alla papper.
Om tre veckor får vi se hur det har gått med allt.

Kvällen var riktigt lugn. Vi kollade på film och bara slappade.

Nu ska Patrik och jag åka till Bellevue och spela badminton.
Japp ni läste rätt.... jag ska spela badminton. Det är säkert 7-8 år sen. Hoppas det går bra och att Patrik inte tröttnar på mitt flamsande.  

 

Vilodag

Efter tre intensiva träningsdagar är det äntligen vilodag. Min kropp känner verkligen av träningen nu. När jag ställde mig framför spegeln i morse så såg jag faktiskt att de börjar se bättre ut. Magen börjar försvinna. YEAH

När klockan ringde i morse så ville jag inte gå upp... jag var ssssååååååå trött. Jag förstår inte varför, jag har varken sovit mer eller mindre. Jag hade verkligen problem att få upp ögonen. Efter att ha snozzat en timme så tvingade jag mig upp ur sängen. Jag satte mig i soffan och vad tror ni hände?!?!? Jag somnade haha




I dag ska jag träffa mormor och mamma på stan. Vi ska försöka hitta ett par nya byxor till mormor som hon kan ha på begravningen. Jag ska fortsätta jaga efter en maskeraddräkt. Jag kan inte bestämma mig vad jag vill vara.... Prinsessa skulle vara helt underbart, men klänningarna är inte billiga.

Det skulle vara kul om vi klädde ut oss till Tinkerbell och Peter Pan. Det kommer nog att bli bra till slut. Jag ska bara övertala Patrik att det är kul!






Nu ska jag hoppa in i duschen. Det börjar bli dags att börja dagen... hihi




 


Motivation?

För vissa personer som vill något fixar det oftast snabbt och enkelt medans andra måste kämpa som idioter för att ens komma halvvägs.
För mig själv så måste den rätta motivationen infinna sig innan jag tar tag i problemet på största allvar.


Så var det när jag slutade röka. Fyra gånger hade jag försökt utan resultat och på den 5:e fixade jag det. Den rätta motivationen kom då genom ett löfte på frieri från min älskade, dock har han inte friat än men det är helt ok, vi har iaf inte råd att gifta oss just nu.

När jag slutade röka så kom även en massa extra kilon smygande. När jag bestämde mig för att ge mig på de extra kilona så hade jag motivationen till att gå ner i vikt.... men inte den rätta.


Visst har jag tappat några kilon och 13 cm runt midjan men jag tappar fokus hela tiden. "Det gör inget om jag äter godis i kväll, jag går av det i morgon". Alla vet ju att det inte funkar om man tänker så.
Man kan säga att jag är nästan som ett barn, man måste liksom muta mig för att få vissa saker gjorda eller lova att något roligt ska ske.


Jag hoppas att den rätta motivationen kommer snart... jag kommer att kämpa för att fixa det här. Det är inte roligt längre. Jag vill inte se ut som en flodhäst längre och jag vill inte höra hur folk viskar om mig. "Såg du hur fet Anna har blivit".
Ja, jag vet... Jag är inte blind!


Träningen ska trappas upp nu iaf. Jag ska börja cykla till skolan och sen åka direkt till gymmet efter skolan.
Jag måste skärpa mig!


Om en timme ska Kristin och jag gå iväg till Hälla och kolla lite priser på proteinpulver till henne och viktkontroll till mig på Life.
Får se om vi hittar något.


Nu ska jag ta en kopp kaffe.

 

 

Mobil jävel

Min mobil strular som fan just nu.   
Hala dagen har den tappat teckning och stängt av sig. Helt plötsligt så känner den inte av minnes kortet heller. Då måste man stänga av mobilen ta ut minnes kortet och sen tillbaka och då funkar den.... så har den varit ett tag. Jag tror iof bara att jag behöver uppdatera mjukvaran på den men det är ju ssssååååå drygt och det tar sån tid.

Jag har tagit fram min gamla mobil som jag har bytt till inför kvällen. Jag vill ju gärna ha en mobil som funkar, eller hur?!? Tur att man har sparat den då. hihi
Så nu håller jag på att föra över all musik som jag har på minnes kortet till datorn och sen ska det till den andra mobilen... lite pyssel. Tur att man redan är sminkad och klar inför kvällen, så slipper jag stressa. hihi

Jag har samtidigt passat på att fixar nytt foto på mig... det andra var 6 månader gammalt. Vad tycks??? (om ni inte ser det, så måste ni uppdatera sidan =))

I kväll ska jag och tjejerna till Lina och festa lite.  Det kommer att bli riktigt kul tror jag. Jag har aldrig varit hemma hos henne...
Emilia ska även följa med. Det var evigheter sen Jag festade med henne. Ska bli super kul!

Nu ska jag dricka vin och se till att få igång mobilen.

Ha en trevlig kväll!

 
 

Helg igen?

Det var ju nyss helg.... snacka om att tiden går fort. Har jag hunnit med det jag ska den här vecka då? Nä inte på långa vägar.
Va trött jag blir... 
Det har varit skola hela veckan. Träffat en vän jag inte sett på länge... det var rikitgt trevlig. Jag är glad att jag skickade messet.
Sen har jag firat att jag varit rökfri 1 år. Jag är jävligt stolt!  

Sen då.... kvällarna har bara flygit iväg för mig.

Måste tiden gå så fort??

Går det lika fort för er också??

Annars då... Vad händer i helgen mina vänner?
Än så länge har jag inte gjort några planer.... det skulle vara skönt att försöka komma ikapp med sömnen. Patirk ska i väg och kolla på fotboll på lördag. Han ska inte gå på sin klassåterträff.
Mormor frågade om jag ville följa med till den kyrka som morfars begravning ska vara på söndag. Funderar på det.... Det är samma kyrka som farmors "pojkvän" hade sin begravning för två år sen och jag kommer inte ihåg hur det ser ut inne i kyrkan. Jag kommer ihåg hur det ser ut utanför men inte inne... ungefär som att jag slog bort hjärnan när jag klev in och såg kistan.
Underligt hur hjärnan och minnet fungerar.... men nu går vi inte in på det.

Jag ska sova nu, det är skola i morgon.



En favorit



  







Tack älskling!

Min älskling kom hem med blommor till mig idag.  
 Jätte gulligt av honom.
Visst är dom vackra?!?


Han är jätte stolt över mig för att jag har varit rökfri i 1 år.
Vi ska snart öppna en flaska champagne, sen ska vi gå ut och äta på en mysig resturang. Det kommer att bli en trevlig kväll.

Tack älskade Patrik för allt ditt stöd.
Älskar dig för alltid!

Tack även till mina underbara vänner som finns vid min sida hela tiden. Utan er hade jag inte fixat det här.

Bästa Tina - Det finns inga ord som beskriver hur mycket du betyder för mig. Du är min solstråle som lyser upp min dag. I love u always!

Louise - Även fast du inte bor kvar i stan så vet jag att du alltid finns här när jag behöver dig. Du är en sann klippa. Puss

Kristin - haha en galnare människa får man leta efter. Du ser till att jag alltid skrattar och alla vet att ett gott skratt förlänger livet.

Anna T - En super härlig tjej som får mig att le. Du vet vart jag finns och jag vet att du finns här för mig. Tack så mycket för hjälpen med allt.


  


1 år!

I dag är det 1 år sen jag slutade röka.
Jag trodde inte att jag skulle fixa det men det gjorde jag.
Va duktig jag är... helt bäst!





Nu ska jag åka till skolan. Ha en bra dag!

  


Orkanen Gustav

Om bara någon timme slår orkanen Gustav till mot New Orleans i USA. Orkanen är lika stor om inte större än orkanen Katrina som slåg till på samma ställe för 3 år sen. Förstörelsen var enorm, hela städer försvann under vatten och flera tusen dog.

Nu är det dags igen.... Fast den här gången är myndigheterna beredda. 1,9 miljoner människor har evakuerat New Orleans och beredskapen är hög.

Jag följer allt på www.cnn.com Det är skämmade bilder man får se.
Jag är glad att jag inte bor där... jag hade varit livrädd.

Jag och Kristin var iväg och körde ett hårt pass runt lunch tid i dag... det märks att man inte har tränat på en vecka. Konditionen var lika med noll. Jag fattar inte att man kan tappa det så fort.
 

Vi körde i genom hela kroppen och jag känner det verkligen i benen. Helt slut   

Jag ska gå och diska nu... och sen fortsätta kolla på www.cnn.com