Uppdatering

Sorry att jag inte har skrivit på några dagar. Jag har haft häcken full hela veckan.

I tisdag fyllde jag år. Fick väl runt ett 60 tal gratulationer på facebook och en jäkla massa mail från kompisar runt om i världen.
Dagen blev ganska lugn. Efter jobbet åkte jag över till Bästa Tina. Jag fick nya, vackra naglar i present av henne. Tack vännen, jag är super nöjd!!

På kvällen sen så testade jag och Patrik min dansmatta som jag fick av honom. Det var riktigt kul och vissa saker var extremt svåra. Det finns inga ord för att beskriva hur Patrik såg ut när han "dansade". hahaha gud vad jag skrattade.


I onsdag var jag först på Halloweenfika på Proffice. Fick täffa min kontaktman Jonas för första gången. Han hade bara bra saker att säga om mig. Jag gjorde ett riktigt bra första intryck och han sa att jag är som född konsult, jag skulle passa med att jobba med allt.
Det är riktigt kul när man får höra sånt. Det lyfter ens självförtroende.
Efter det bar det iväg till Bifrost Damklubb. Temat den här månaden var tysk afton. Bara tysk mat, salami, kalkon, mormors hemgjorde tyska potatissallad.... den var helt underbart god.
Varför har jag inte fått smaka den förut?? hmm ska ta upp det med mormor.
Tyskt vin och tysk öl.

Maria hade även bakat tårta till min ära. Jag fick jätte fina blommor och sång. Tack!

Efter jobbet i går åkte jag över till mamma och bakade bröd till festen i morgon. Nu är det bara maten som ska göras och det går fort. Tyvärr kan jag inte skriva vad det blir för mat då många av gästerna som kommer läser min blogg. (Berättar senare)

Nu har jag bara det sista som ska göras när det gäller lekarna sen så är allt under kontroll. Vi ska fixa i lokalen i kväll så slipper man stressa i morgon. Vill inte göra samma misstag som när vi hade både min och Patriks 25 års festen... var helt slut när gästerna kom.

Nej nej, inte i år. Då ska jag vara avslappnad och lugn. Det är iaf planen. hihi

Fortsätta jobba nu.


Happy Birthday to me!!!!

Då var den stora dagen här. I dag fyller jag 30 år!!!

Hipp hipp hurra!!!!!


Jag var även med i VLT igår... hihi



He en underbar dag. Det tänker jag ha!!!


En underbar helg!

Helgen började med en lugn och skön fredag. Patrik var på hockey och sen krogen och jag satt hemma och kollade på idol och slappade i soffan. Det är sssåååå skönt att bara få vara lite själv ibland... då kan man bestämma själv vad man vill göra. hehe

Lördagen var det lite mer fart. Vi åkte iväg och inhandlade en massa till min fest som är nu i helgen. Sen till mamma och pappa och fikade. Vi kollade på deras lilla hyrbil som dom har just nu medans deras bil är på service. Det var en jätte liten Toyota, Agyo har jag för mig att modellen hette. Sak samma... liten var den verkligen.
Jag provkörden den i söndags och blev lite kär. Skulle passa mig ganska bra. hehe

På lördag kväll hade Patirk planerat en överraskning åt mig. Jag visste bara att jag skulle vara klar vid en viss tid. Vi tog bussen ner till staionen och sen hoppade på tåget till Stockholm. där hoppade vi in i en taxi. Jag fick snällt hålla för öronen medans Patrik sa till chaffören vart vi skulle. Jag hade en aning om vart men man vet aldrig med Patrik.

Vi hamnade iaf på Wallmans Salonger! Det var en helt underbar överraskning!!!
Vi åt en tre rättersmiddag, drack bubbel till förrätten och ett gott rött vin till maten. Det var shower nästan hela tiden. Aldrig en tråkig minut. Dessutom så uppvaktade personalen mig. Inte bara mig dock... det var några fler som också fyllde år men det gjorde inget. Jag fick verkligen känna mig speciell i några minuter.

Kvällen var helt perfekt och jag var super nöjd. Den bästa presenten på länge måste jag erkänna!

Nu har jag börjat räkna timmarna.... 01,20 i natt är det 30 år sen jag föddes.
Helt otroligt. Jag kan inte fatta att jag fyller 30 år i morgon. Lite cool... hehe

Nu ska jag jobba vidare.

Ha en bra dag!!


Förväntansfull

I kväll har Patrik planerat in något speciellt. Det ända jag vet är att jag ska vara klar halv 6 och att jag ska var finklädd. wwwwiiiiiiiii

Jag har verkligen ingen aning om vad som ska hända men jag gillar överraskningar Är sssåååå förväntansfull.

Det kommer att bli riktigt kul! Hoppas jag iaf.. hihi

I dag fyller min kusin Hannah 20 år.

Grattis kusinen!!


Nu ska jag äta lite majskolvar. Gott!!

Uppdaterar er i morgon om vad Patrik hade fixat åt mig.


Första dagen på jobbet

Det gick förvånansvärt bra på min första dag på jobbet. Mycket att tänka på och ganska mycket att göra. Vilket är skönt.. jag gillar när det finns att göra hela tiden. Då märker man inte av att klockan går. hehe

Nu ska jag sova. Längt redan till jobbet i morgon.

Sweet dreams!


Jösses vad trött jag är!

Klockan ringde kvart över 5 i morse. Jag ville inte kliva upp men tanken av att tjäna en extra krona fick mig att rulla ur sängen.
I går när jag var på Hässlö och hjälpte Åsa fick jag frågan om jag kunde hoppa in och hjälpa till i köket på Emausskolan. Visst sa jag! Pengarna är bra och jag är i behov.. så vad gör man. Det är bara att ta sig i kragen och gå upp tidigt.

Jag gick på Emausskolan när jag gick i årskurs 7 och 8. Politikerna sa att skolan skulle rivas och alla elever flyttades till en nybyggd del på Önstaskolan... men Emausskolan revs aldrig. Den är sen 13-14 år sen en lågstadieskola.

Iaf... efter en lång och jobbig dag så var jag helt slut när jag kom hem. Vilade en stund innan det var dags att åka ner till rekryteringsmässan. Det var många företag men tyvärr inte så mycket för mig. Jag pratade lite med några företag men inget av intresse. Uniflex hade några öppna tjänster i Uppsala som verkade intressant så jag lämnade mitt cv.

Anyway... jag längtar till i morgon. Då börjar jag på mitt första uppdrag som konsult från Proffice. Mariefreds Redovisning i Västerås ska få chansen att se vad jag går för. Det är ett kort uppdag på 8 dagar men jag ska ge allt och göra bättre än mitt bästa... då kanske det finns en chans till förlängning.
Håll tummarna för mig i morgon!!

Nu ska jag slappa i soffan... utan att somna. hehe


God morgon världen!

Tidig uppstigning idag. Jag ska hjälpa Åsa på Hässlö mellan kl 8 och halv 2. Just nu sitter jag på bussen. Tanken att cykla försvann så fort jag klev ut genom dörren. Brr kallt! Ha en bra dag! Puss & kram

6 år!

Glömde ju nämna att jag och Patrik firar 6 år tillsammans idag. And still going strong!!!

Tiden går fort när man har kul!



Älskar dig Partik!!!


Helgen

Helgen har varit riktigt bra. I fredags kväll var jag hemma hos Louise och hennes föräldrar i Hökåsen. Lite ost, kex och vin blev det. En skön kväll måste jag säga. Jag tog bussen hem halv tolv.

På lördagen var jag ut och handlade med mamma på dagen. På kvällen var vi och bowlade på Strike. Jag har aldrig spelat så dåligt som jag gjorde. Jösses va dåligt det gick... men men 2 timmar spelade vi sen gick grabbarna vidare. Tina och jag gick och åt kebad och tog sen bussen hem. 

I går blev det ganska lugnt... log mest i soffan och slappade. Skönt! I bland har man rätt att slappa. hehe

I dag ska jag iväg till mamma och baka bröd till festen. Det är nära nu.. bara 12 dagar kvar... och bara 7 dagar och 13 timmar tills jag fyller 30. oj oj vad tiden rinner iväg. Det var ju inte så länge sen det var 100 dagar kvar. Jag hinner knappt med... Jösses!!

Dags för lite lunch sen ska jag åka.

Ha en bra dag!!


Jag har en hemlighet...

Det händer lite saker just nu.... vet inte om jag ska berätta.
För tillfället är det osäkert hur det kommer att gå i längden men jag är super glad.

Nyfiken????

Jag kan inte hålla det inom mig nå mer... JAG HAR FÅTT JOBB!!!!!!!!!!!!

Det är ett uppdrag via Proffice på 8 dagar med stor chans till förlängning. Om jag gör ett bra jobb..och kommer jag själklart att göra. Det kan jag lova!

Ni kanske inte tycker att det är nått att vara glad över.. "bara jobba i 8 dagar". För mig betyder det här allt!
Efter att ha varit arbetslös i 8 veckor så är jag överlycklig för allt jobb jag kan få. Så länge jag kan betala mina egna räkningar så är det bra.
Nu är det bara att hålla tummarna att allt går så bra att chefen blir nöjd och vill ha kvar mig!

YES!!!

Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa. Jag håller på med ett bildspel till min 30 års fest. Det är kul att kolla på alla bilder från när man var riktigt liten.

Visst var jag gullig när jag bara var 6 månader??


Många bilder kommer det att bli.... det är ju 30 år av bilder jag ska kolla igenom. Just nu så tror jag att jag har alla bilder jag behöver. Undra hur mina vänner kommer att gilla att se bilder på sig själva från 5-6 år tillbaka? haha

Jag har den bästa (kankse värsta enligt henne) på Bästa Tina. Hoppas hon inte dödar mig.... hahahahahaha

Fotrfarande vaken...

Jepp, klockan är mycket jag är fortfarande vaken. Jag fattar inte, jag gick upp tidigt och då borde jag vara trött men inte då. Det är konstigt hur kroppen fungerar ibland.

Kan kroppen har ändrat på min dygnsrytm nu när jag är arbetslös? Rutiner har förändrats och vardagen ser inte likadan ut nu som den gjorde för 7 veckor sen. Det kan vara så... 

Kallt som f*n är det också... minus 1 står tempraturmätaren på. brr

Jag ska försäka sova nu.. ska upp och tvätta klockan 7.


Stjärnor dör som flugor

Nästan i alla fall....

Nu är det dags för ännu en popstjärna att möte gud där uppe.
I lördags dog Stephen Gately från pojkbandet Boyzone efter en vild festkväll på Mallorca. Han partner hittade honom i vardagsrummet på morgonen i den lägenhet som dom bodde i. Det sägs att han kvävdes av sina spyor. Det är bara att invänta obduktionen.

Tragiskt sätt att dö. Av alla sätt så skulle inte jag vilja dö så... usch!

Dom som känner mig vet att jag är lite svag för pojkband. Jag älskade New kids on the block när jag var runt 12-13 år, sen kom East 17, Take that, Boyzone, Backstreet boys, Westlife... jag har gillat dom alla. Vissa har jag t o m kvar som favoriter. =)

Det är tur att alla har olika smak på musik.


Idol, popcorn och vin

Kan det bli bättre än så! Japp... om man har lite choklad också.. och det har jag!

Jag fick den röda veckan idag. Ingen kul att få den precis när helgen börjar men men inget att göra. Jag har varit sugen på choklad hela dagen. Nu har jag äntligen en kexchoklad vid min sida... mmmmm gggooootttttt!

I´m in heaven! haha

Trevlig kväll!


Det var jobbigt...

.. att gå upp tidigt.
I morse ringde klockan halv 8. Det är inte varje dag den ringer så tidigt... jag brukar vanligtvis inte rulla ur sängen före 10 men i dag skulle jag träffa min jobbcoach. Tanken var först att jag skulle ha tränat innan.. men det orkade jag inte.

Mötet gick iaf bra. Han berömde mig för allt arbete jag har lagt ner. Jag har varit hos 4 företag och presenterat mig och lämnat mitt cv.
Det är alltid skönt att få beröm. Det ökar självförtroendet!
Jag har även skickat iväg ett brev till ett företag som är intresserade av mig. Får väl veta i början av veckan om jag får komma på intervju. Håller tumarna!

Lunchen med Sanna blev tyvärr inställd. Hon hade inte tid.. synd. Det var länge sen vi lunchade. Nästa vecka kanske.. får se om Patrik kan vara gullig och ge mig "veckopeng". hehe

Nu ska jag fortsätta läsa min bok. Har helt fastnat i "Infiltratören: den smutsigaste härvan inom svenk polis" av Lasse Wierup. Den är riktigt bra!

Ha en mysig fredag!



oj då...

Det var visst ett tag sen jag skrev något här. Sorry!

Jag har haft ganska mycket att göra.. vilket är svårt att tro eftersom jag är arbetslös. Vissa tro väl att jag bara ligger hemma i soffan och pillar naveln men så är inte fallet.

Jag har fullt upp varje dag med att söka en jävla massa jobb, laga mat, diska, städa, tvätta och allt annat som en viss person tycker att jag ska göra. Börjar bli lite trött på det men jag ska väl inte klaga. Eftersom jag inte har några pengar att bidra till hushållet så bör jag ju göra något.. som att ta hand om markservicen.

Men jag ska vara helt ärlig nu. Jag är helt slutkörd!
Att bara vara hemma blir man deprimerad av och att sen få svar på jobbansökningar att man inte har gått vidare får en att bara sjunka längre ner. Jag får inga pengar från a-kassan vilket inte underlättar. När man inte ens har 20 kronor på kontot 2 veckor efter lön.. då är det illa. Man blir helt fast, kan inte göra något.
Jag vågar inte fråga Patrik om pengar... han lägger redan ut tillräckligt Jag skäms för att vara i den här situationen. Gillar det inte!

Nu ska jag gå och sova. I morgon är en ny dag och förhoppningsvis mår jag lite bättre. Först träna på morgonen, sen träffa min jobbcoach och sen luncha med Sanna. Jag ska bara råna min spargris först.

God natt!


Rensat ut garderoben

I går tog jag tag i garderoben och rensade ut den. Alla kläder jag inte kunde ha hamnade i svarta sopsäckar och ska skickas iväg. Jag blev så j*la glad när jag upptäckte att jag kom i ett par svarta byxor som jag inte har kunnat ha på nästan 2 år. SWEET!!!!!
2 stora soppsäckar blev det till slut. Nu ekar det nästan i garderoben haha

Sanna kom över igår kväll. Jag hjälpte henne att färga håret brunt och slinga det. Det blev riktigt bra!
Lite vin, chokladpudding och film blev det också. Ice age 3 och Män som hatar kvinnor. Vi hade en trevlig kväll!

Snart kommer Patrik hem från Stockholm. Han har varit och kollat på NHL med några kompisar. Det ska bli skönt när han kommer hem, jag har saknat honom.
Jag kan ogilla honom på vardagarna för han kan vara dryg och "i vägen" men så fort han åker bort, även om det bara är 24 timmar så saknar honom som f*n. Konstigt hur hjärnan och hjärtat är... det är väl så kärlek är. =)

Jag har iaf saknat min snutt och vill bara ha honom här nu. Snart...

Dags att dammsuga.


Varför började jag träna?

Fick en kommentar från Marianne där hon frågade varför jag började träna.
Jag började träna för att jag var missnöjd med hur jag såg ut förra sommaren. Tyvärr så har det varit jobbigare psykiskt.

Visst var vikten en stor faktor när jag valde att börja träna förra året. Jag hade på 5 år gått upp runt 30 kg varav 15 kg när jag slutade röka september 2007. Det var en ganska stor chock... man blir så lätt blind. Eller rättare sagt så ser man det men man väljer att ignorera det. Jag gjorde det fram till jag såg bilder på mig själv förra sommaren.

Det tog inte många dagar innan jag la om kosten och sprang ner till friskis och svettis och skaffade jympa kort. Det kan vara kul tänkte jag... hur många gånger var jag där? typ 5 gånger kanske. Det gick inte så bra som jag hade hoppats på. Jag hade ingen att gå dit med och motivationen fanns inte.

Runt jul hade jag iaf tappat 10 kg. Vilket var super bra. Jag var så nöjd och stolt och tänkte att det här kommer ju att gå som en dans. Men man ska inte ta ut glädjen för fort märkte jag. Resan har sedan dess varit krokig med många motgångar. Vikten har gått som en berg och dalbana, upp och ner. Stress i skolan, tappad motivation och brist på peppande ord från vissa håll gjorde allt mycket svårare.

Jag tappade inte ett enda kg mellan januari och april och kände mig j*ligt misslyckad.
Sen kom vändningen... Jag bytte till gymkort och ställde mig själv mot väggen. Ville jag verkligen se ut så här? Vill jag vara den tjocka kompisen? Jag vill höra från min älskade att han tycker att jag är sexig... jag ska inte behöva fråga.

GÖR NÅGOT ÅT DET TJOCKIS!!!!
 

Någonstan där träffade jag någon som var i ungefär samma situation som mig. Någon som ville ändra sitt liv och sina vanor. Denne någon är Malin. Att se henne kämpa på gymmet får mig att kämpa mer hela tiden. Hon har verkligen förändrats sen vi började träna ihop och det är så kul att se. Jag ser även på mig själv att jag börjar bli mindre i kroppen.

I dagsläge så har jag (sedan sommaren 2008) gått ner nästan 3 klädstorlekar, 31 cm har försvunnit från midjan och fått en fastare rumpa. Jag har gått från 87 kg till 70 kg.

Jag har mycket kvar tills jag är helt nöjd... men jag är blir inte längre illamående när jag ser mig själv i speglen. Före och efter bilder kommer så småningom...

Om en stund ska jag åka ner till stan och träffa min kompis Sanna. Hon ska bjuda mig på middag som tack för all hjälp och att jag alltid finns vid hennes sida vad som än händer.
Det är väl det man gör för vänner... man finns där, uppmuntrar och hjälper till i svåra stunder.

Ha en trevlig fredag!


Oktober...

Jaha... då var oktober här. Nedräkningen till min 30 års dag tickar på förfullt. Det är nära nu... Usch!
Jag vet inte om jag vill fylla 30, inte för att jag har något val men ändå. Det är stort att vara 30... speciellt när alla vännerna fortfarande är under 30.
Det kanske låter löjligt men jag ska väl erkänna att jag har lite åldersnoja.

I tisdags firade jag och Patrik 4 år förlovningsdag. Vi hade en mysig kväll med kinamat, vin, äppelpaj med vaniljsås (mormor hade gjort den till oss) och sen kollade vi på film, Änglar och Demoner. Tyvärr så blev det inte så mycket mys. Patrik var för trött efter en jobbig dag på jobbet. Men det gjorde inget... vi hade en jätte trevlig kväll.

Hittills idag har jag varit på gymmet med Malin. Vi har börjat på ett nytt träningschema idag. Det gick bra, helt annorlunda från hur vi brukar göra. Jag tror att det här kommer att funkar jätte bra.

Dags att ta tag i disken.