Baby ticker

Just nu sitter jag hemma hos Emilia och fixar en baby ticker till hennes blogg. Blev riktigt bra. Det tog bara 7 minuter... nytt rekord måste jag säga. Det var ett tag sen jag "lekte" datanörd! haha

Jag kommer snart en bild på min nya frisyr. Jag lovar tjejer!

Puss & kram

Drogtest

I morse var jag iväg till Previa för att göra ett drogtest. Det är obligatoriskt för att få en anställning hos ICA. Jag gjorde samma test förra sommaren så jag var inte så nervös. Som tur är behövde inte tjejen kolla på när jag kissade. Hon hällde i blått vatten i toaletten för att kontollera att jag inte spolade. Vattnet var även avstängt så jag kunde inte tvätta händerna.

Det tar bara några dagar att få resultatet men jag är inte ett dugg orolig.

Senare i dag ska jag till banken och få lite rådgivning i hur jag ska få mina små slantar att gå ihop. Jag måste dra i alla trådar för att kunna spara pengar till juni. Den sista utbetalningen från csn är bara 1800 kronor och det kommer man inte långt på.
Jag är ju tyvärr inte den bästa att hålla i mina pengar. Andras pengar är inga problem men mina egna... nä.
Och det är ju inge fel att be om hjälp och få lite råd. Bättre sent än aldrig, eller hur??

Efter det ska jag träffa mamma och mormor. Jag ska även ta emot ett erbjudande från min mamma. Hon har erbjudit att köpa ett par nya byxor åt mig. Byxor har jag väldigt lite av. Jag har bara ett par jeanse och ett par gråa finbyxor som jag ännu inte kommer i helt. Och byxor är ju bra att ha... lite kallt annars.

Nu ska jag återgå till pluggandet.

Ha en bra dag!!

Puss & kram

Ny frisyr...

I dag har jag varit nere på stan och klippt mig. En lite kortare och uppklippt frisyr som man kan göra ganska mycket med. Jag blev super nöjd.
Emilia var med mig och vi gick sen och tittade på lite barnkläder. Lite sugen man blir på barn när man ser dom små gulliga kläderna, speciellt små stumpor. Så sött!

I kväll ska jag till bifrost. Vi ska för första gången ha en biokväll där Mamma Mia visas. Till det ska vi äta grekisk sallad, tzatziki och vitlöksbröd. Mums!
Det blir säkert en trevlig kväll.

Nu ska jag hacka upp alla grönsakerna och packa ner datorn. Den får jag ju inte glömma, annars blir dte ingen film.

Ha en underbar dag i vår vädret!!

Puss & kram

Ps: Zilha - jag kommer i jeanskjolen nu! Tack så mycket!!!

Killar!!!!

Satan vad dryga dom kan vara... speciellt när alkohol är med i leken.

En enkel fråga från mig: Kan du köpa med mat till mig?
Svaret: (Full som ett ägg) Om jag ska köpa mat så måste du vara vaken. Du ska fan gå och lägga dig. Du får ingen mat för du ska sova.
Jag: Jag är vaken och bara frågar om du kan köpa mat för jag är hungrig.
Svar: Du ska sova när jag kommer hem. Vad vill du ha? Du ska inte ha något. Du ska sova.

Är jag ett barn eller?? Va f####n!
Nu vet jag att Patrik har druckit mycket och att han har druckit whisky - Patrik och whisky går inte bra ihop.... jag blir bara trött på honom när han är så full. SUCK!!!!

Hoppas han har med sig mat nu iaf.

Puss och kram

Lördag

Det var riktigt skönt att inte behöva vakna till väckarklockan i morse.. jag behövde all sömn jag kunde få. I går blev det mycket motion.
I går promenerade jag till skolan på morgonen, det tog 1 timme. Det var minus 3 grader, jag nästintill sprang till skolan. Lektionen var handelsrätt, vilket var kul. Jag gillar den här kursen, även fast alla lagtexter är svåra att förstå. Vi har ju dessutom riktigt bra lärare.
Efter skolan promenerade jag till mamma, det tog även det 1 timme. Där bjöds det på pannkakor. Mumsis.

På kvällen korkade jag och Patrik upp en flaska rödvin och kollade först på Let´s dance och sen på filmen "Changeling" med Angelina Jolie. Den var riktigt bra! Den rekomenderar jag verkligen!

Dagen har varit ganska lugn. Jag och Emilia var ute på en promenad runt halv ett tiden. Även fast det var mulet så var det skönt ute.

Jag har ganska nyligen kommit hem från min storebror Patrik. Han fyllde år i veckan så jag var där och åt lite tårta. Vi kollade även på bandyfinalen mellan VSK och Edsbyn.
Riktigt kul att VSK äntligen vann! Härlig grabbar!!!
Vad som händer nu i kväll vet jag inte. Kanske sitter hemma och kollar på film eller så går jag över till Emilia och håller henne sällskap. Vi får se vad jag hittar på.

Puss & kram

Underbara vårsol

I dag har jag och Emilia varit ute och promenerat i det underbara vädret. Himlen är helt blå och solen värmde.
Helt underbart!
Jag hoppas att det underbara vädret håller i sig nu och att våren äntligen kan komma.

Vi tog en promenad till Hälla och IKEA. Totalt var vi ute i nästan 3 timmar. Helt underbart men nu är jag helt slut i benen. hehe

Jag har precis slängt in en sockerkaka i ugnen. Blev så sugen på att baka något gott. Ibland kan man få unna sig något smarrigt. Eller hur?

Nu ska jag kramas lite med Patrik som precis kommit hem från jobbet.

Puss & kram

Till en vän!

Jag tror att alla har en skyddsängel vid sin sida.
En skyddsängel som vägleder oss genom livet...
De ser efter oss. De helar oss, tröstar oss med osynliga varma händer.
Genom att be och tacka så får man derar hjälp.

Jag skickar över min skyddängel till dig min vän och till din familj. Ni behöver den mer än mig just nu.

Jag vet att ni är starka och jag vet att du kommer att klara det. Du är en stark kille och du kämpar! Alla dina vänner finns vid din sida och stöttar dig genom detta.

Våra tankar och böner går till dig! Ta hand om dig och kämpa vidare!

Puss & kram

Helgen är här

I går var jag ledig från skolan. Även fast jag var ledig så gick jag upp runt halv 8. Jag tränade på morgonen och sen passade jag på att tvätta. På eftermidagen tog jag en promenad ner till ICA och hämtade lite material som jag behöver till mitt projektarbete. Det var kul att komma tillbaka, ville börja jobba på en gång när jag klev in men jag får snällt vänta till juni.

När jag kom hem så ringde mormor. Hon hade försökt få tag på sin läkare hela dagen men ingen som ringde upp. Hennes öga hade svullnat upp och hon hade ont och var öm.
För några veckor sen hade ett av hennes barnbarns barn stoppat in fingret i hennes vänstar öga och hon hade fått ögondroppar av sin läkare men nu hade det blivit värre och hennes syn hade försämrats.
Jag ringde till Hälso- och sjukvårdsupplysningen och fick prata med en jätte trevlig kvinna. Det tog inte många minutrar innan en ögonläkare ringde upp och vi fick en tid på akuten. Ibland kan det gå fort.
Vi var oroliga att det var något allvarligt, att något hade "gått sönder" men efter en rejäl synundersökning visade det sig att inget var "trasigt".
Däremot fick vi veta att hon har fått grå starr. Det är värre i vänster öga än höger. Men vi behöver inte oroa oss för mycket. Hon behöver inte operera det förrän hon får riktiga problem med det. Anledningen till att hon är så öm är att hon gör fel när hon gör rent öga.  Hon ska dadda ögat inte dra över ögat med händerna.

På vägen hem köpte jag med mig en pizza och lite chips. Jag fick knappt i mig halva pizzan och jag röde knappt chipsen. Ett glas rött vin fick jag i mig också. Det behövdes kan jag lova hihi
Patrik var hos Per och kollade på VIK-AIK och kom hem strax efter elva.

Det var en ganska lugn kväll måste jag säga.

I dag är Patrik och Per i Romme och åker skidor. Själv så tänkte jag städa lite och kanske träna. Jag tänkte först ha en vilodag men vi får se hur jag gör.


Ha en underbar dag!

Puss & kram

Avstämning

Nu känner jag att det är dags för en liten avstämning av min viktminskning.
När min pappa fyllde 60 år i juli 2008 så vägde jag som mest. Jag trodde inte att det var så farligt som det i verkligeheten var.
När jag fick se bilderna från hans födelsedag så upptäckte jag hur jag verkligen såg ut. Jag mådde illa när jag fick se det, vaknade upp i min bubbla och tog då tag i problemet.
Viktmiskningen har inte gått i den takt som jag önskade från början men jag har iaf kommit halvvägs. Målet är 15 kg mindre än jag vägde då. Iaf till en början.
Helst så vill jag se ut som jag gjorde när jag och Patrik träffades för 5 år sen men det blir svårt. Jag var oerhört smal då så målet är egentligen en vikt som jag trivs i.

Avstämningen då. Jag ser skillnaden iaf... vad tycker ni? Är det en förbättring?

Juli -08
Rund som en boll i ansiktet


Mars 09



Kampen fortsätter varje dag med hård träning och diet. Det går framåt. =)

Dags för skolan nu. Ha en underbar dag!

Puss & kram


Härlig lördag med tjejerna!

I går kväll hade jag planerat in en kväll med tjejerna. Vi blev bara 5 stycken men vi hade jätte trevligt. Madde och Louise kom över till mig innan vi åkte ner till stan och vi fick lite tid att prata. Madde har haft en tuff tid men nu börjar det lösa sig. Louise träffar jag inte så ofta så det var skönt att få lite ensamtid med henne.

   

Vi mötte upp Tina och Anneli nere på Strike för bowling och fick även se lite på melodifestivalen. Jag vann bowlingen. F*n va bra jag är. haha
Vi gick sen till Tabazzco och åt middag. Dom har ssssåååååå underbart god mat där. Jag åt fläskfilé med potatisgratäng och tzatziki. Självklart så blev det även vitlöksbröd till förrätt. mums.
Det blev en ganska tidig kväll och efter vi hade ätit så åkte vi hem. Louise följde med mig hem för lite Mario Kart. Det var första gången hon spelade det och det gick inte så bra för henne men kul hade iaf. hihi

Lite bilder från kvällen:

Bästa Tina


Madde & jag
 

Anneli & Tina (Louise ute på hörnet)


Gruppfoto


Bästa Tina & jag



Tack tjejer för en trevlig kväll! Det måste vi göra om!

Puss & kram

Blingeling (Tingeling kapten krok crew mix) - Pihlman och Pål

Jag gråter av skratt varje gång jag ser den här!


Helgen är här

Det bästa med att ha gått tillbaka till skolan är att vi inte är i skolan så mycket på veckorna. Den här veckan var det bara lektion i tisdags och igår.
Igår hade vi handelsrätt där vi gick igenom associationsrätt. Riktigt intressant måste jag säg. Jag har en känsla av att den här kursen kommer att gå jätte bra bara för att den är så intressant.

I dag är jag som sagt ledig och har fullt upp. Jag ska snart träna... som vanligt. Kvart i ett ska jag vara nere på stan och träffa min svärmor. Vi ska äta lunch tillsammans. Blev lite chockad när hon erbjöd att bjuda på lunch.. det är inte varje dag man träffar svärmor ensam. Patrik brukar alltid vara med. Vi ska iaf äta thai... gott!

Jag ska även boka kryssning den 3 april. Vi ska åka hela familjen och fira mormors 80 årsdag. Det är tur att man är medlem på Silja och har då lite billigare resor. Man är ju inte den rikaste när man är student. Man får verkligen hålla i pengarna.

I kväll ska jag och Patrik ha en myskväll med god mat och lite vin. Sen tänkte jag spöa honom i Mario Kart.  Jag är mästaren i det här hushållet!

I morogn är det tjejkväll. Bowling och middag är planen än så länge. Dom som vill gå ut på korgen får göra det om dom vill men det viktigaste är att vi har en trevlig kväll.
Det tror jag nog att det blir!
Jag ser fram emot i morgon. Ska bli så kul att umgås med mina närmaste vänner!

Nu ska jag träna så att jag får det överstökat.

Ha en underbar dag!

Puss & kram


Uppe med tuppen

Jag vaknade halv sju av mig själv i morse. Låg och drog mig en liten stund innnan jag gick upp. Som vanligt så fastnade jag vid datorn men när klockan var tjugo över åtta tog jag mig i kragen och gick ut på en promenad.
Gick förbi min svärmors jobb för att lämna lite papper men hon satt upptagen i möte och jag orkade inte vänta. Då gick jag förbi ICA och lämnade Beyonces nya skiva till Zihla. Sen fortsatte jag hem. 2 timmars promenad i raks takt blev det totalt. Bra jobbat.
Nu har jag precis ätit lite fil och en macka. Lite senare ska jag ta ett hiphop abs pass här hemma.

Snacka om att ha dragit upp tempot i träningen men det är ett måste nu. Det är inte lång tid kvar tills jag ska ha nått mitt mål. Bara 2 månader kvar.
Kämpa på nu!!!

Slappa lite nu innan det är dags igen.

Puss & kram

Ny vecka, nya tag

Då var det måndag igen. Helgen har rullat på ganska bra. Lördagen var riktigt rolig. Tack brudar!

Söndagen var soft... lite bakis kan jag erkänna att jag var och Patrik bråkade och mobbade mig hela dagen. hmmm

Det kändes konstig att kliva upp ur sängen och inte gå i väg till ICA. Praktiken är slut och det är dags att gå till skolan igen. Väskan är redan packad och klar för morgondagen.

Jag tog en promenad och hämtade min bok som jag behöver i handelsrätt i morgon. Sen fortsatte jag min promenad hem till mamma. Totalt en timme i rakt takt. Svetten rann när jag kom fram.
Jag och mamma hade bestämt att vi skulle gå och kolla på ett hus som är till försäljning på hennes gata. Inte för att köpa utan bara kolla hur det såg ut. Lite nyfiken får man väl vara ibland. Eller hur?

Under dagen blev jag lite rastlös (är inte van att vara hemma en vardag) så jag skruade köket, kalkade av kaffebryggaren och gjorde rent ugnen. Det behövdes verkligen kan jag lova. Urk va smutsig ugnen var!
Jag vågar inte tänka efter hur länge sen jag gjorde rent den.

Nu ska jag slappa lite sen är det dags att sova. I morgon ska jag träna på morgonen innan skolan. Träningen ska trappas upp nu när jag kommer att ha mer tid på dagarna.

Time to get fit!! hehe

Puss & kram

Utmanad av Jonna

Jag har blivit utmanad av Jonna!

Regler:

Det här är svårare än du tror !
Kopiera dessa rader och radera mina svar.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn, alla svar måste vara riktiga. Hitta inte på ord eller ljug. Om en annan person som som börjar på samma bokstav som du har svarat redan får du inte använda samma svar. Du får heller inte skriva samma svar två gånger 
Lycka till !

1 Vad heter du ?:
Anna
2 Ett ord på 4 bokstäver: Allt
3 Flicknamn: Adriana
4 Pojknamn: André
5 Yrke: Administratör
6 Färg:  Aqua
7 Klädesplagg: Adidas skor (haha)
8 Mat:  Ananas
9 Sak i badrummet: aromaljus
10 Plats/ stad: Aruba
11 En orsak att vara sen: Andnöd =)
12 Något man skriker : AJ!
13 Film: Ali
14 Något man dricker : apelsinjuice
15 Band: ACDC
16 Djur: Apa
17 Gatunamn: Arlagatan
18 Bil: Audi
19 Sång: Ava Maria
20 Aktivitet med mer än en deltagare: Aerobics

Lycka till!

Puss & kram