1:a advent


I dag tände vi det första ljuset av fyra. Nedräkningen till julafton har börjat. Det är bara lite mer än tre veckor kvar.


Dagen har varit ganska lugn. Jag gjorde en härligt frukost med ägg, smörgåsar, te och juice. På eftermiddagen åkte vi till Björkmans bil och kollade på lite bilar och lyssnade på Markoolio.
En snabb tripp till Maxi för att inhandla nya adventljusstakar för att sen hämta upp Bästa Tina och Per, sen ner till stan. Vi gick runt lite och kollade på julskyltningen men det var inte så märkvärdig måste jag säga. Fyrverkeriet däremot var häftigt!

Sen gick vi till Grekiska Kolgrillen och käkade. Dom har så underbart god mat där.
Jag verkligen älskar grekist mat. Det får en att sakna grekland men samtidigt inte... om ni förstår. hihi



Jag har även gjort om min sida.... igen. Jag fick lite klagomål från vänner som inte tyckte att den mörka sidan passade min personlighet. Så jag gick tillbaka till mina favorit färger, rosa och vitt.
 
Tack vänner, det värmer!

Nu ska jag och Patrik kolla på filmen "Next" med Nicolas Cage och mysa i soffan.

Puss & kram


Julkort??

Jag har funderat lite över det här med julkort. Alla man känner har ju tillgång till dator vilket gör att man kan skicka via mail istället för post. Jag tycker personligen att det är kul att få julkort skickat till mig och att skicka julkort men det verkar bara vara jag som är så.
I vår vänskapskrets så verkar det bara jag som skickar julkort...  Lite tråkigt med tanke på vilka roliga man kan hitta på internet... Man kan även göra sina egna.




 Visst är vi söta???

















Patrik rycker bara på axlarna och verkar inte gilla något som har med julen att göra. Jag hör bara en massa suck från honom när jag ens nämner tomtar.
Jag älskar julen. Det är den bästa tiden på året. Sommaren bara regnar bort men julen kan man njuta av även om det inte finns snö... allt hänger på stämningen.

Eller hur?

Nu ska jag locka till håret lite, behöver lite volym känner jag. I kväll ska vi till Bästa Tina och Per. Grabbarna ska spela Rock Band och jag och Tina tittar på och skrattar tills vi kissar på oss.
Ingen av dom kan sjunga och sen har gillar dom inte när det inte går som dom vill. Det är alltid fel på spelet och aldrig dom.... nä visst. hehe

Puss & kram


Massage någon?

Jag och Emilia har varit ute på en liten shoppingtur i dag. Rusta besöktes där en väska inhandlades och lite julprylar. Emilia köpte nya gardiner. I väg till MediaMarkt där jag ville köpa ett nytt spel till mitt Wii men dom hade inte det jag ville ha men jag gick inte tomthänd därifrån..... Vid kassan hittade jag en Massage-on-the-go!


Helt suverän grej och ett måste ha. Den är helt underbar. Jag testade på en gång när jag kom hem.... måste be Patrik använda den på dom ställen man inte når i kväll. hihi

I dag var det tänkt att jag skulle ha varit i skolan men fick ett mess halv sex i morse där det stod att vår lärare var hemma sjuk. Nice med en ledig dag... men problemet var att jag inte hade något att göra. Jag har redan städat och tvättat.... Jag fick för mig att baka idag igen. Russinkakor blev det. Det var första gången jag gjorde dom och dom blev ganska goda. Jag är nöjd!

Lussebullarna som jag gjorde i går blev helt underbara! Kan inte riktigt hålla mig borta från dom..

Nu håller jag på med mat. Det har visst blivit så att det är jag som måste göra mat... annars blir det inte mat förrän efter åtta på kvällen när Patrik har kommit hem från träningen.
Undra vad som egentligen skulle hända om jag struntade i att göra mat en dag? Jag ska testa det någon dag.

Puss & kram


Städkvinna

I går kväll fick jag ett ryck och rensade ut sovrummet, bytte gardiner, sänglakan och gjorde det allmänt snyggt. I dag var jag på samma humör och resten av lägenheten storstädades.

Nya gardiner i arbetsrummet, dammat och dammsugit överallt, plockat undan en massa skit som bara ligger och "möblerat" om i köket... jag flyttade bordet .
Det blev riktigt bra. Nu ska bara lampan fixas till så att den hänger över bordet.
Jag tände doftljus i alla rummen så att det ska lukta underbart... vilket det nu gör.

Jag tog en sväng til Nisses tidigare och köpte två lycktor som man kan hänga i taket. Jag har kollat på dom ett tag och slog till. En i köket och en i sovrummet.... blev riktigt mysigt.

Nu är det bara en sak kvar att göra i dag. Baka julkakor och lussebullar.... mums!

Har jag fått fnatt eller börjar julstämningen kanske komma???   


Puss & kram


Burrrrr

Det ser ut att vara riktigt kallt ute.
Jag ser hur folk stor och huttrar vid busshållsplatsen.... vill inte gå utanför dörren... vill vara kvar inne men jag har inget val.
Bil nr 2 ska i väg på besiktning kl 8,10 och nu är det dags att gå ut och skotta bort all snö som kom i natt.

burrrrrrrr

Puss & kram

Snorhalt

Har precis kommit hem från Patirks föräldrar. Vi var där och hämtade granadan som stått och laddat sitt batteri under kvällen.
Jag valde att ta den nya bilen hem och den har inga dubbdäck.
Jag upptäckte ganska fort att det var riktigt snorhalt under snön.... redan i första kruvan ville bilen åt ett annat håll än jag hade bestämt. Jag måste faktigt erkänna att jag gillar granadan bättre när det är sånt här väder... den har riktiga däck och sen är den tyngre, vilket gör att den inte glider i kurvorna.

I morgon bitti ska granadan i väg på besiktning. Det är ett under om den går i genom, vilket jag hoppas att den inte gör. Det är dags för den där bilen att säga god natt... den har gjort sitt.

Nu är det dags att sova lite.

Puss & kram

Feber och snuvig

Jag vaknade med feber och var helt tjock i halsen i morse. Så det var bara att stanna hemma från skolan idag. Tur att vi bara skulle ha repetion i beskattning och inte gå i genom något nytt, slipper jag missa något.

Helgen har varit riktigt bra. I lördags var vi på Jonatans 30 års fest. Vi var på Falkenbergska Kvarnen och det är hur vacker som helst där nere. Det måste vara underbart där på sommaren.


 
Jag och Patrik


Jag hade på mig min svarta tubklänning... så skönt att jag äntligen kommer i den igen. Det går åt rätt håll.



I går var vi över till Patriks förädrar en stund och sen åkte vi med Adde och Evelina för att kolla på ett hus på Norra Gryta. Det var en enplansvilla med 4 r.o.k. Jag skulle kunna tänka mig ett sånt hus. Men vi ska inte flytta till hus än på några år. Vi gör nog det när det är dags för barn.
Sen åkte vi och storhandlade. Det blev rekord dyrt men det var däremot helt tomt i både frysen och kylskåpet. Patrik köpte även Gitar Hero till Wii. 299:- tog dom på ICA Maxi för det. Billigt! Då kan ni kanske gissa att Patrik höll på med det hela kvällen medans jag kollade på film.

Nu ska jag försöka få i mig lite mat.

Puss & kram

Äntligen klar!

Nu så... då var jag äntligen klar med min sida.

Vad tycks???

Jag ska bara fixa en ny bild på mig, det gör jag i kväll när jag har gjort mig fest fin.


Puss & kram


Ursäkta röran....

Jag håller på att göra om min sida lite.... men just nu går det inte riktigt som jag vill. Jag löser nog problemet under dagen.
 

Puss & kram


God morgon...

.... eller ska jag säga kall morgon? Minus 5,3 grader visar temparturmätaren hemma hos mig just nu....  

Jag var upp och körde Patrik till jobbet halv sju i morse. Tur att man har motor- och kupevärmare. Det hade inte varit så roligt att skrapa rutor när det är så här kallt. Det var inte heller så halt ute... vilket jag tycker är underbart. Vi har allround däck och jag gillar inte att köra med dom. Är det ren is så glider man bara, man får inte grepp.

Anledningen att jag gick upp för att köra Patrik är att vår "nya bil" ska in på besiktning i dag och lotten föll på mig. Ska bli kul och se om den går igenom. Jag tror det iaf...

Sen ska jag till Bästa Tina och fixa mina naglar inför helgen. Hon är ssssååååå gullig som hjälper mig. Jag ska kolla om hon kanske kan ta en titt på mina ögonbryn också. Jag är ju inte den bästa på att plocka dom... jag är inte så "tjejig" av mig som jag ibland skulle vilja. Jag är inte så intresserad av smink och sånt, visst sminkar jag mig varje dag men jag lägger inte ner så mycket energi på det som vissa andra.
Det är tur att Bästa Tina kommer med råd och tips ibland.

Vad skulle jag göra utan dig vännen?

Dock brukar jag INTE be henne sminka mig... det har hon bara gjort en gång och då skulle jag vara brudtärna. Jag tyckte synd om henne när hon precis var klar med sin makeup utbildning och ALLA ville att hon skulle sminka dom. Hon hann knappt göra sig själv klar innan det var dags att gå ut och festa.

Äntligen är det helg också. Jag och Patrik ska ta det lugnt hemma i kväll med lite god mat, vin och film. Liten myskväll, bara vi två.  

I morgon är det party. Jonatan (mina älsta syskons lillebror) fyller 30 år och det ska firas. Kalaset är på Falkenbergska kvarnen och jag tror att det kommer att bli en lyckad fest. Vi skojade om att det blir som ett genrep för min del   
Ska även bli kul att träffa min syster och hennes familj. Det är synd att dom bor så långt bort. Man träffas inte så ofta som man vill.

Nä lite frukost kanske. Hörs sen! 
 

 

Vintern är på väg (hoppas jag)

Det sönar för fullt ute just nu.... På bara 1 timme har det kommit jätte mycket snö. Jag hoppas verkligen att snön får stanna kvar ett tag nu. Det är inge kul med plask väder.



Så här vill jag att det ska se ut under vintern.... Jag kommer ihåg att det var så här mycket snö när man var lite. Man gjorde snögubbar och snöslott. Vi hade alltid ett stort snöbollskrig på julafton på våran gatan när jag var liten och pulkan stod alltid redo utanför dörren.

Kommer ni ihåg??

Jag vill ha en vit vinter i år. Jag håller tummarna!

Puss & kram

Helgen...

Helgen har varit lugn och nykter. Det har varit rätt skönt faktiskt.
I går var jag med Patrik, Micke och Emilia på hockey.... jo det är sant, jag var faktiskt där. VIK mot Malmö.... vi spöade skiten ur dom. Riktigt bra jobbat grabbar!

Killarna åkte sen ner till stan och jag och Emilia åkte hem. Jag hade lovat Patrik att jag kunde hämta honom på natten eftersom jag hade hans nycklar och höll mig vaken.

När klockan var två ringde han och bad om skjuss. Jag sätter mig i bilen, åker ner till stan och när jag precis kommit ner får jag ett samtal från Patrik där han ber mig komma ner och öppna dörren.
"Va? Är du hemma? Jag har ju åkt ner till stan för att hämta dig idiot!"

Han har då ringt till mig och bett mig hämta honom, glömt bort att han ringt mig 1 minut senare och satt sig i en taxi!!!
Var jag glad på honom då eller??? Nä inte riktigt.
För att göra natten värre så ringer Masen tjugo över tre för att få med Patrik på efterfest. Problemet var ju då bara att Patrik var däckad och hörde inte telefonen utan jag fick snällt gå upp och svara.
Jag var inte på det bästa humöret då och det fick masen veta... speciellt i dag när jag halvt skällde ut honom. Han bad iaf om ursäkt och lovade att inte göra om det.

I dag har vi varit ute Eke, (mitt i skogen) hos min kusin Sofia. Det var namngivningsfest för hennes lilla dotter Elin. Det var som ett dop utan präst. Det var trevlig. Vi var där i en och en halv timme sen åkte vi hem.

Nu i kväll har vi varit hos Micke och Emilia. Vi åt tacos och spelade sen Buzz. Det har varit en riktigt trevlig kväll och skönt att ta det lugnt för en gångs skull. Cola blev det för mig och Emilia hela kvällen. Emilia får ju iof inte dricka alkohol med tanke på att hon är gravid och då känns det ganska naturligt även för mig att vara nykter runt henne.
Sen är det skönt att få ha haft en vit helg.
Det var länge sen hela helgen var vit. Det brukar annars bli iaf ett glas på lördagen.

Nu ska jag nog sova lite. I morgon ska jag hjälpa min mamma på förmiddagen med en dörr och sen ska vi till Patriks syster på eftermiddagen.

Dröm sött! 
 

 

Förändring pågår...

Så står det på min msn och det är många som funderar och få som vågar fråga vad jag menar. En av mina vänner verkar tro att jag är gravid... hon har dock inte sagt det men jag såg det på hennes min i fredags och speciellt när hon smekte mig över magen och log. Nej tyvärr, inte gravid.

Förändringen heter Hip Hop Abs!

http://www.beachbody.com/jump.do?itemType=HOME_PAGE

30 minuter träning, 5 dagar i veckan. Jag börjar redan se att magen blir plattare och att hela kroppen börjar få en bättre struktur. Förändring pågår för fullt.
Förhoppningsvis så både mår jag bättre och ser bättre ut till jul.

I dag körde jag två pass på förmiddagen och känner mig redan helt slut för i dag men jag tänker inte ge upp.  I kväll ska jag ta en promenad som vanligt i 40 minuter.
"Vill man vara fin få man lida pin" som man brukar säga   

Nu ska jag slappa lite i soffan.... det är jag värd. Sen ska jag tvätta.

 
 

Nykter fredag

I går var jag och Bästa Tina på BMB... nyktra. Vi åkte ner bara för att lyssna på Duo jag... kände inte för att festa riktigt. Det var ganska kul och stå och kolla på hur dryga människor kan bli när dom fått alkohol innanför västen. Man blev lite mörkrädd måste jag säga. Innan klockan ens blivit 21 så träffade man på folk som redan var packade.
oj oj

Kvällen blev iaf som sagt tidig. Jag kom hem runt tio tiden och gjorde lite toast för att sen ligga och kolla på film i soffan med en skål ostbågar. Mysigt  

Dagen började ganska tidigt för mig. Uppe med tuppen kvart över 8. Mamma och pappa hämtade mig kvart i nio och sen ut till Hässlö flygplat. Pappa skulle flyga Linda Bengtzing hela helgen och jag passade på att träffa henne. 
Hon var rikitgt trevlig och verkar stå med båda fötterna på jorden. Och jag måste påpeka att hon är lika vacker utan smink... 
Hur gullig tjej som helst!

Nu ska jag och Patrik åka och handla en ny bilsterio och sen kolla på färg till hallen.... det är dags för nästa rum att bli renoverat. 

 
 

The Killers

Mina nya favoriter är The Killers. Jag såg dom på Europe Music Award 2008 i tordags. Så j-la bra!




I kväll ska jag och Bästa Tina ner till bmb... första gången på sssssååååååå länge, jag har nog inte varit där sen i våras. Vi ska gå och kolla på Duo jag. Det ska bli kul. Jag ska även vara nykter och köra bil. Känner inte för att dricka. Det har varit för mycket på senaste tid så det ska bli skönt att ha en helt vit helg.

Träningen går bra och jag börjar se resultat. Jag kommer nog att lyckas med mina mål. Det är inte långt kvar till delmål nr 2 av 4....  

Appropå träning så ska jag ta tag i dagens pass nu. Vi ses och hörs! 

 
 

love.....